Najlepší spôsob, ako začať realizovať váš nápad

Nedávno som stretol pani, ktorá mala nápad. Vedela presne, čo chce robiť. Bola skutočne nadšená a odhodlaná spustiť svoj vlastný biznis.

Háčik bol však v tom, že ešte nemala logo. Je detailistka a dosť si potrpí na to, aby to, čo vymyslí, bolo dokonalé. Mala navrhnutých 10 rôznych verzií loga, no nebola si istá, ktoré je to dokonalé. Každý jeden návrh mal svoje pre aj proti. Neustále ich analyzovala a porovnávala. Bola bezradná.

Pripomína mi to príbeh o kačke:


Išiel raz muž lesom, až prišiel k jazierku. Na tom jazierku plávalo krásne zviera.

Vyzeralo ako kačka. Plávalo ako kačka. Bolo veľké ako kačka. Vydávalo zvuk ako kačka. Na zemi dokonca našiel pierko a aj to vyzeralo ako kačacie.

Chcel si však byť istý a tak zobral pierko a poslal ho na rozbor.

Po troch týždňoch sa vrátila analýza DNA a skutočne, bola to kačka.

Muž, šťastím celý bez seba bežal späť k jazierku, aby ulovil kačku, na ktorú si už dlho chutil.

Tá kačka však už dávno odletela preč.


Ak to vyzerá ako kačka, je to veľké ako kačka, vydáva to zvuk ako kačka, je to zrejme kačka. Netreba ďalej nič analyzovať. Treba konať.

Rovnako aj pri realizácii vášho nápadu. Ak to vyzerá dobre, máte z toho dobrý pocit a dáva vám to zmysel, netreba ďalej analyzovať.

Najlepší spôsob, ako začať realizovať váš nápad, je začať.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu