Korona ma viac prepojila s telom

V tomto článku nám Michaela Svetláková porozpráva o dôležitosti oddychu a starostlivosti o seba. Hovorí, že má pocit, že korona ju viac prepojila s telom, kedy mala príležitosť viac dôverovať telu a vnímať jeho samoliečivú silu.

1. Aký je tvoj príbeh s koronou?

Bol štedrý večer. Bol pokojný, všetko bolo pripravené, chystala som štedrú večeru. Máme zvyk sa po večeri prejsť a deti sa potom vytešujú zo štedrej nádielky. Ako si detičky vybaľovali darčeky a nosili aj mne moje balíčky, začala som vnímať riadny útlm. Myslela som si, že to je z príprav a celkovo z tej možno prílišnej eufórie. Svoje darčeky som ani poriadne nevybalila, ale som si ľahla na gauč a pozorovala radosť detí z darčekov. Tuším som aj zaspala. Trošku som už šípila, ale moment prekvapenia prišiel ráno, keď sa mi rozvinula intenzívna bolesť hlavy. Mala som aj horúčku a v tom mi docvaklo, že to je ono. Takéto niečo som ešte nezažila. Je pravda, odkedy sa venujem svojmu zdraviu vedome v rôznych oblastiach, nebývala som chorá, resp. jednu noc som mala horúčku zvýšenú a na druhý deň nič. Keďže boli sviatky a ja som mala horúčku, bolo mi jasné, že v takom stave nepôjdem na žiadne testy. Ale vnímala som, že to bude toto ochorenie. Celý deň som mala intenzívnu neutíchajúcu bolesť  hlavy, horúčku a svalovú bolesť. Bola som rada, že je navarené a že môžem úplne vypnúť. Preležala som celý deň. Následne až do Silvestra mi v jeden deň nič nebolo a na druhý mi vyskočila v poobedných hodinách vysoká horúčka…poslednú horúčku som mala presne na Silvestra. Na Nový rok to úplne ustalo. Pár dní som ešte vnímala potrebu sa šetriť a 6.1. som už začala s intenzívnym ranným cvičením, čo vnímam ako taký môj nový pokrok.

Bola som vo februári na krvné testy, kde sa mi potvrdilo, že som si koronou prešla.

2. Čo myslíš, že ti pomohlo na fyzickej úrovni?

Kamarátka mi odporučila homeopatikum, ktoré som si dala v prvý deň, kedy sa mi rozvinula korona. Užívala som produkty od DoTERRA, originálne kapsulky, ktoré obsahujú silné oleje ako oregáno, tymián a pod. To som intenzívne niekoľko dní brala. Celý čas mi bežal difúzer, kde som striedala kombinácie na imunitu, podporu dýchania. Brala som aj výživové doplnky, ktoré obsahujú široký komplex vitamínov, minerálov a pod. Ale vnímala som, že to najdôležitejšie bol oddych. Tým, že som mala horúčky, tak som intenzívne oddychovala a cítila vieru v telo a v jeho silu uzdraviť sa.

3. Čo máš pocit, že ti pomohlo na psychickej úrovni?

Na psychickej úrovni mi určite pomáhal ten pokoj, ktorý som si dopriala. Niekoľko dní intenzívneho oddychu. Cítila som dôveru v horúčku, že telo vie, čo robí.

4. Čo ti korona dala?

Určite prepojenie s telom. Viac toho mi docvaklo. Prvé dni Nového rôčku, kedy som si ešte dopriala príjemný oddych, čítala som každé ráno knihu, ktorú som mala pripravenú, že si ju prečítam v januári. Nič nie je náhoda, táto kniha prišla úplne vhod. Aj s koronou. Začala som sa venovať štyrom oblastiam intenzívne – mysli, srdcu, telu a duši. Robím to každé ráno a cítim stále väčšiu vnútornú silu a prepojenie s mojim vnútorným svetom.

5. Je niečo, čo by si urobila inak?

Ani nie. Dopriala som si úplne vypnutie a som vďačná, že mi to bolo umožnené. Aj manžel si prechádzal týmto ochorením, ale mal iný priebeh a vedeli sme sa krásne doplniť a podporiť sa v oddychu.

6. Čo by si chcela odkázať ľuďom?

Ja by som každého chcela povzbudiť, aby si venoval  pozornosť, aby sa o seba staral, aby vnímal svoje potreby a krok po kroku robil odvážne rozhodnutia v starostlivosti o seba, aj keď by nemal podporu okolia. Sebapoznávanie vnímam ako cestu, ktorá nám umožňuje rozvíjať dary, ktorými sme každý tak jedinečný.

7. Za čo cítiš vďaku v tejto situácii, ktorou si si prešla?

Ďakujem tejto príležitosti, že mi spustila ešte väčšie odhodlanie venovať si starostlivosť a dôveru, že mám svoj život vo vlastných rukách a že mám vždy k dispozícii všetko, čo potrebujem.

Upozornenie: Toto je zdieľanie osobnej skúsenosti a vecí, čo danému človeku pomohli. Negarantujeme a nenesieme zodpovednosť, že rovnaké veci pomôžu aj niekomu inému. Nejde o lekárske rady. Nesiete plnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia a činy, ako aj výsledky, ktoré nimi dosiahnete. Naším zámerom je povzbudiť a podporiť ľudí, nie dávať rady a návody, ako niečo zvládnuť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu