Dnes je deň…

„Tento deň má nezmernú hodnotu. Nevrátia ho späť ani všetky peniaze na svete. Preto ho využijem naplno, budem si ho užívať a ctiť.

DNES si naplním hlavu veľkými snami, aby v nej nezostalo miesto na malicherné pochybnosti. Vymením mentalitu obete za mentalitu víťaza. Budem mať na pamäti, že najväčší rast spočíva za hranicami mojich obmedzení.

DNES si budem pamätať, že kým sa naplno neoddám svojim cieľom, nikdy naplno nevyužijem svoj talent. A kým moja túžba slúžiť svetu neprekoná pocit osobnej neistoty, nebudem môcť využiť vzácne hodiny dňa na to, aby som vykonal dobro.

DNES si budem uvedomovať, že mojím cieľom je vyhnúť sa falošnej nadradenosti, zostať úprimným, pokorným človekom – s oboma nohami na tejto požehnanej zemi. Keď na mňa budú pesimisti a neprajníci hádzať kamene, odpoviem im vľúdnosťou a láskou, aj keď sa správajú zle a nezaslúžia si to. Ak sa zo mňa budú kritici vysmievať – ako to robia už od môjho detstva – , vezmem kamene, ktoré do mňa hádžu, a vybudujem z nich monument majstrovstva. A ak ma budú ostatní nazývať čudákom, ako to často robievajú, usmeje sa na nich s hlbokým presvedčením a vedomím, že náš svet menia len čudáci, odpadlíci a excentrickí ľudia. Byť iný je naozaj skvelé. A výstrednosť je v móde.“

Z knihy: Klub ranostajov – Robin Sharma

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokPrečo má význam vizualizovať?
Ďalší článokSila zraniteľnosti