Korona ma naučila väčšej pokore

Možno toto bude jeden z tých článkov, ktoré vás podporia v tom, že to zvládnete, čo najlepšie. Zuzana Majzelová a jej príbeh.

1. Aký je tvoj príbeh s koronou?

Korona k nám dokvitla tesne pred Vianocami. Žiaľ, v mojom prípade nemala zrovna najlepší priebeh. Čo ma však držalo nad vodou je fakt, že syn a manžel ju zvládli skvele. Rovnako aj mnohí moji známi, čo mi dávalo vieru, že raz sa to skončí.

2. Čo myslíš, že ti pomohlo na fyzickej úrovni?

Myslím, že podstatnú úlohu zohral liek Isoprinosine, vitamíny D3, K, C a Zinok.

3. Čo máš pocit, že ti pomohlo na psychickej úrovni?

Pomáhala mi myšlienka, že mám malé dieťa, ktoré nadovšetko milujem a chcem byť pri ňom. Som predsa ešte mladá a chcem stihnúť toľko vecí… Snažila som sa myslieť pozitívne, oddychovať, počúvať hudbu a čítať si príbehy ľudí, ktorí mali koronu a úspešne sa z nej dostali.

4. Čo ti korona dala?

Korona a jej ťažší priebeh je čas poznania, že nič nie je samozrejmé. Ani zdravie, napriek tomu, že som mladá a v podstate celkom zdravá.

5. Je niečo, čo by si urobila inak?

Určite by som sa začala liečiť skôr. Lekársku pomoc alebo skôr radu, som totiž dostala až na 10ty deň, keď sa mi mimoriadne priťažilo. Netreba váhať a treba sa o seba postarať čo najskôr stoj čo stoj.

6. Čo by si chcela odkázať ľuďom?

Nebojte sa pýtať na všetko, čo chcete ohľadom korony vedieť. Spýtajte sa známych, čo im počas korony pomohlo – mne toto napríklad pomohlo najviac. Nečakajte, riešte sa hneď. Váš život je dôležitý.

7. Za čo cítiš vďaku v tejto situácii, ktorou si si prešla?

Som vďačná, že som sa po mesiaci dostala z najhoršieho. Napriek tomu, že som dodržiavala všetky potrebné opatrenia, sa mi táto pliaga nevyhla. Paradoxne som sa počas i po korone naučila o seba viac starať na fyzickej i psychickej báze. A taktiež som viac pokorná vo vzťahu k zdraviu a životu. Po tejto skúsenosti mám pocit, že si svoju rodinu a blízkych vážim ešte viac ako predtým.

8. Čokoľvek, čo by si chcela dodať

Nepozerajte správy a nečítajte hororové články o korone, ktoré naháňajú iba strach a robia ľudí zúfalými. 

Verte svojmu telu, svojej mysli a svojej ceste. Starajte sa o seba a Vašich blízkych a nestrácajte zdravý rozum. Pretože aj psychické zdravie je kľúčom k zdraviu fyzickému. Strach je oproti viere malý pán.

Upozornenie: Toto je zdieľanie osobnej skúsenosti a vecí, čo danému človeku pomohli. Negarantujeme a nenesieme zodpovednosť, že rovnaké veci pomôžu aj niekomu inému. Nejde o lekárske rady. Nesiete plnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia a činy, ako aj výsledky, ktoré nimi dosiahnete. Naším zámerom je povzbudiť a podporiť ľudí, nie dávať rady a návody, ako niečo zvládnuť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAj toto pominie…
Ďalší článokPozdvihnite svoju energiu