24 hodín pre každého rovnako

Deň má 24 hodín pre všetkých rovnako. Avšak každý ho využíva podľa svojich potrieb, plánov, cieľov. Ak chcete šťastne žiť, je osožné naplánovať si svojich 24 hodín. Nestačí len prežiť deň. Je dobré si stanoviť priority – hodnoty, snahy a sny, ktoré vás vedú. Vybudovať si život podľa nich. Z každého jedného dňa musíte urobiť krôčik na dosiahnutie toho, čo v živote chcete dosiahnuť. Treba prevziať zodpovednosť za seba a za svet, v ktorom žijeme, aby sme dokázali žiť so sebou i so svetom okolo nás.

Ako začínate deň?

Ráno v živote každého človeka je veľmi dôležité. Tak ako sa ráno naladíte, naštartujete svoje myšlienky, taký bude váš deň. Pokojnému zobúdzaniu sa s úsmevom však predchádza to, ako ukončíte deň. Preto skôr ako pôjdete spať si „poupratujte myšlienky“ v hlave. Choďte spať v pokoji a keď zaspávate myslite pozitívne. Ak sa objavia negatívne myšlienky nahraďte ich pozitívnymi. Zatvorte oči a myslite na svoje sny, vizualizujte si ich.
Nezabudnite poďakovať za ďalší prežitý deň (o tom akú silu má vďačnosť som napísala v článku Sila vďaky). Poďakujte za všetky skvelé veci, ktoré vás stretli počas dňa, ale i za tie menej príjemné. Berte ich ako vaše ponaučenie, vašu životnú lekciu, ktorá vás posunie o krôčik vpred.
Vstávajte s úsmevom, tešte sa na každý deň, že stretnete úžasných ľudí, zažijete nové veci. Obdarujte ráno úsmevom svojich najbližších, ale kľudne môžete aj ľudí, ktorých stretnete cestou do práce. Šoféra autobusu, predavačku, úradníčku, svojich kolegov. Vráti sa vám to v podobe mnohých úsmevov a srdečností ku vám späť. Zaručene to funguje. Keď sa naučíte ráno vstávať s úsmevom a pozitívnymi myšlienkami, budete mať pekný každý deň, týždeň, mesiac, rok a nakoniec zistíte, že ste prežil krásny život. Veď kto dokáže vychutnávať život plnými dúškami, ten je naplnený prameňom životnej radosti.

Mojich 24 hodín

Ako začínate vy svoj deň? Ja skoro ráno vstávam, okolo 6.00-7.00 hod. a začínam deň čítaním knihy. S rodinou sa spoločne naraňajkujeme, poprajeme si vzájomne pekný deň a každý sa vyberieme za svojimi povinnosťami – škola, práca.
Pre mňa je veľmi dôležité ráno začať chvíľkou pre seba, čítaním knihy. Nabije ma to pozitívnou energiou, ktorú viem potom odovzdať svojim najbližším. A môžem s pozitívnou náladou pokračovať v práci.
Na začiatku týždňa, si poznačím do diára (motivačný diár) 3 najdôležitejšie úlohy, ktoré chcem splniť. Prečo len tri? Sú pre mňa najdôležitejšie k tomu, aby som urobila ďalší krok na dosiahnutie toho, čo som si vysnívala. Väčšinou splním viac ako 3 úlohy, o to väčšiu mám radosť.
Dôležité je sústrediť sa na prácu. Treba pracovať múdrejšie, nie viac. Svoju prácu by ste mali vykonávať s väčším sústredením a vyjasniť si, ktoré činnosti a úlohy sú nevyhnutné a ktoré nie. Len tak si ušetríte čas pre rodinu, aj pre seba, čo vám vráti vnútorný pokoj a radosť.

Priorita – rodina

Rodina je pre mňa dôležitá a preto každý deň trávime spolu čas. Keď len hodinku, dve hodinky, kedy si spolu sadneme a porozprávame sa, zahráme si nejakú hru, alebo ideme von na čerstvý vzduch. Inak máme pre seba vyhradený celý víkend.
I keď máte rodinu – manžela, deti, nezabúdajte si každý deň dopriať chvíľku pre seba, svoje koníčky, alebo ak sa venujete nejakému športu. Je to váš čas a každý jeden z vás si ho zaslúži.
V minulosti som mala dve práce. Každý deň som strávila v práci 8 hodín a po príchode domov som ďalšie hodiny strávila prácou na počítači. Začala som pociťovať, ako sa od svojej rodiny vzďaľujem. Bola som nahnevaná sama na seba, že si na nich nedokážem nájsť časť. Dokonca aj víkendy som sa venovala práci. Položila som si otázku: „Čo je pre mňa najdôležitejšie v živote?“ Práca? Peniaze? Rodina? Žiadne peniaze nie sú hodné, ak si ich neviete užívať so svojimi najbližšími. Vybrala som si a urobila som v živote dôležité rozhodnutie. Víkend som zasvätila rodine. Sú pre mňa to najdôležitejšie čo v živote mám. Veď deti sú najväčším požehnaním v živote a mladé sú iba raz. Dajte si ich na prvé miesto a váš život rozkvitne.
Stanovila som si svoje hodnoty, podľa ktorých chcem žiť. Môžete tvrdiť svetu, že rodina je pre vás na prvom mieste, ak však po väčšinu dní v týždni zmeškáte rodinnú večeru pre pracovné stretnutie, alebo aj víkend trávite v práci, svedčí to o tom, že v skutočnosti hodnoty, o ktorých tvrdíte že ich vyznávate, neveríte im.
A nezabudnite svoj život dotvárať každý deň a disciplínu a poriadok odľahčovať trochou zábavy a čistého bláznovstva.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu