3 ranné rituály, ktoré vás naladia na celý deň

Spôsob, akým začnete prvých 90 minút vášho dňa, ovplyvní celý váš deň. Vašu energiu, produktivitu aj pocit.

Stalo sa vám, že už od rána sa na vás valili zlé správy, niekto vás naháňal, nahnevaný zákazník, šéf, zakopli ste o stoličku?  Ako sa môže takýto deň skončiť dobre, keď začal tak zle?

Ak sa vám to stáva, vedzte, že nie ste sami…

Pred 12 rokmi bolo začať deň oveľa jednoduchšie. Viete prečo? Z jednoduchého dôvodu. Nemali sme tak chytré mobily. Nebolo vtedy tak ľahké dostať sa k e-mailom, správam, k pracovným záležitostiam, úlohám. Teraz je to inak…

Aj ja som sa prichytil pri tom, ako vstávam, a ako prvé som pozrel na mobil. Vyskočili na mňa úlohy a už som mal tak trochu otrávený deň. Síce som niekedy našiel aj niečo, čo ma potešilo, ale problém stál za to, že mi pokazil ráno.

Je potrebné si uvedomiť, že…

Treba vziať ráno do vlastných rúk.

Väčšina ľudí je zvyknutých ráno vstať a zapnúť rádio, TV, mobil… a skontrolovať, čo nám svet ponúka. Čo vstúpi do ich mysle nechávajú na náhodu. Ráno je čas, kedy vaša myseľ nie je ovplyvnená žiadnymi podnetmi z vonka. Začínate s čistým štítom a vy máte možnosť rozhodnúť o tom, ako začnete deň.

Vyhraďte si prvých 90 minút aby ste do mysle dávali správne podnety. Vezmite zodpovednosť za svoje ráno do vlastných rúk.

Ponúkam vám 3 ranné rituály, ktoré vás naladia na celý deň

Vstávať a cvičiť

Ranné cvičenie vám rozprúdi krv, zobudí vás, už sa nebudete cítiť unavení. Stačí vám na to len pár minút. Vaše telo dostane novú energiu. Otvoríte sa energii nového dňa. Nemusí ísť o intenzívne cvičenie, ide len o to, aby ste prebudili svoje telo. Budete mať skvelý pocit a budete na seba hrdí, že ste hneď ráno urobili niečo pre svoje zdravie.

Vďačnosť

Áno, hneď ráno. Ja viem, väčšina ľudí preferuje písanie vďačnosti večer. Je to logické, však ráno sa ešte nič nestalo. A predsa, pre mňa to takto funguje lepšie, pretože ak precítim hlbokú vďačnosť na začiatku dňa, dobre ma to naladí na niekoľko hodín. Vyskúšajte to a dodržiavajte pri tom tieto zásady:

Napíšte si vďačnosť na papier

Tým si utriedite myšlienky. Hlava znesie veľa chaosu. Papier vás však donúti skonkretizovať svoju vďačnosť.

Píšte konkrétne veci, udalosti alebo ľudí

Nepíšte, že ste vďačný/á: „za život, za všetko, za to, že som“.  Oveľa ľahšie sa preciťuje vďačnosť za konkrétne veci.

Dostaňte sa do pocitu vďačnosti

Nejde o to, aby ste to len napísali, ale aby ste to precítili. Ako precítiť vďačnosť? Zamerajte sa na veci, za ktoré ste hlboko vďační. Pamätajte, ide o naladenie, dostať sa na inú úroveň cítenia a myslenia. Vtedy je to správne a vtedy to bude mať efekt. Kľudne si opakujte každý deň aj tri rovnaké veci, ktoré vám dajú tú správnu emóciu.

Vizualizácia dňa

Ešte skôr ako prežijete deň si vizualizujte, ako chcete, aby ten deň prebiehal. Sadnite si, zatvorte oči a zamyslite sa, čo vás ten deň čaká. A ako chcete, aby to prebiehalo.

Zahrajte sa hru: „Nebolo by super, keby…?“

Pôjdete do dňa s pozitívnym zámerom.

Čo určite nerobiť!

Nerobte veci, ktoré vám náhodne predostrú rôzne informácie, nenechávajte svoju náladu na náhodu na začiatku dňa. Odložte ráno mobil na miesto, kde vás nebude lákať pozrieť si ho. Nie je to správny spôsob ako začať ráno.

Nepozerajte e-maily, správy, televíziu…

3 spomínané rituály fungujú aj počas dňa, nielen ráno. Pomôžu vám naladiť sa na celý deň.

Dajte si záväzok, vezmite si 1 rituál a robte ho 10 dní, aby ste videli výsledky.

Dva tipy navyše:

1. S denníkom 101 dní vďačnosti si môžete zvyk vďačnosti vypestovať jednoduchšie. Nájdete v ňom návod ako to urobiť, aj systém, ktorý vás bude motivovať a poháňať dopredu.

2. Ak chcete zobrať ranné naladenie na ešte vyššiu úroveň, prihláste sa do I Can Klubu, kde vám pomôžem začať každé ráno skvelými myšlienkami v jednom krátkym (cca 3 min.) videom počas celého roka.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu