6 ľudí, ktorí hľadali svoj dar. Ktorý z nich ste vy?

Ja verím, že každý z nás sa narodí s nejakým darom. Každý z nás má v sebe niečo, čo je lepšie, ako má alebo dokáže ktokoľvek iný. Skutočne verím, že taký dar má v sebe každý.

Je pritom niekoľko typov ľudí. Ktorý z nich ste vy?

1. typ sú ľudia, ktorí nevedia, že vôbec majú v sebe nejaký darček. Idú tam, kam ich vietor života zaveje. Sú presvedčení o tom, že oni sa na nič zvláštne nehodia a nikdy nič významné nedokážu.

2. typ sú takí, čo si uvedomili, že sa v nich skrýva nejaký dar, no neurobili nič viac. Stavajú si vzdušné zámky a pritom sa ďalej sťažujú na všetko, čo im prekáža v ich fantázii.

3. typ sú takí, čo si to uvedomili, že nejaký dar majú a vydali sa na cestu, aby ho našli. Niektorí z nich svoj dar možno nikdy nenájdu. No žili aspoň s vierou a nadšením vo svojom srdci pre deň, keď svoj dar konečne objavia.

4. typ sú ľudia, ktorí si uvedomili, že majú dar, hľadali ho a našli. Držia v ruke krásnu krabičku. Obzerajú si ju zvonku, obdivujú jej nádhernú stuhu, ale boja sa ju otvoriť.

5. typ sú tí, čo vedia, že majú dar, hľadali ho, objavili a našli v sebe odvahu otvoriť tú úžasnú krabičku. Nič viac sa však nestalo. Pozerajú sa dovnútra, možno si vystavia svoj dar na poličku, kde postupne zapadne prachom. Nič podstatné sa v ich živote nezmení.

6. typ sú ľudia, ktorí nielen že zistili, že sa v nich niečo skrýva, hľadali to, objavili a otvorili svoj dar, ale predovšetkým, zobrali ho, vyšli von a začali používať. Niektorí sa stali slávnymi, iní hrdinami vo svojich komunitách a vzormi, od ktorých sa ostatní učia. Sú to tí najúspešnejší vo svojom obore, ktorí robia to, čo milujú. a tam milujú, čo robia.

Môžete si vybrať, ktorým z týchto ľudí sa stanete.

Ostanete v tieni, alebo spravíte rozhodnutie, vyjdete na svetlo, vykročíte dopredu, poviete si: „Idem do toho!“, urobíte pre to všetko a váš život už nikdy nebude taký istý.

Ja som si toto povedal pred 8 rokmi. A keby som sa mohol vrátiť späť, spravil by som to znova presne tak isto.

Ak ste už svoj dar objavili, napíšte mi o ňom, prosím, do komentárov. Veľmi rád si to prečítam. Ak ste tento dar ešte neobjavili, napíšte aspoň, čo by vás bavilo robiť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

5 KOMENTÁRE

  1. Ďakujem Iveta za tvoj komentár. Je to tak, ako hovoríš. Druhý pohľad na vec môže byť aj taký, že dovolili, aby prostredie, podmienky a ľudia ich obmedzovali. Na všetko, čo sa nám deje, sme aspoň trochu dali náš súhlas. 🙂

  2. Ďakujem Iveta za tvoj komentár. Je to tak, ako hovoríš. Druhý pohľad na vec môže byť aj taký, že dovolili, aby prostredie, podmienky a ľudia ich obmedzovali. Na všetko, čo sa nám deje, sme aspoň trochu dali náš súhlas. 🙂

  3. Ahoj Michal, predovšetkým sa chcem poďakovať za túto stránku, sledujem ju ešte odvtedy ako tu kedysi bol admin Martin, obaja ste mali úžasné články … tak ja som typ asi 3-4 stále to.neviem posúdiť. Neviem či som našla v sebe ten správny dar, ale prišla som na to, že mám veľmi veľa ľudí okolo seba, ktorý mi často hovoria že som ich také slniečko usmievave. Zistila som, že kde prídem , rozosmievam ľudí a že veľmi milujem ľudí , ochorela by som , keby som bola bez nich čo len týždeň. Mám rôzne aktivity, ktoré má veľmi tešia. No stále neviem , či s tým urobiť, stále hladam pracu snov, ktorá by ma aj bavila a súčasne oživila, lebo doteraz sa stále len pretlkam lebo ak o nejakú prácu stojím, nikdy ju nedostanem a tak beriem , čo príde… lebo z niečoho žiť musím … a vždy keď som v nejakej práci čo ma akú tak nebaví, nájdem si pozitívom v nej a robím ju tak ako najlepšie viem – čítala som 4 dohody 😉 a tak je to tam potom omnoho znesitelnejsie … no stále tápem,prečo a s čím som prišla na svet, čo je mojou úlohou, veľmi rada by som na to prišla , vopred ďakujem za komentár. Pekný večer

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu