Tolerujete ľuďom aby vás znevažovali?

Občas nám prídu maily, v ktorých často riešite vaše partnerské či rodinné vzťahy. O vzťahoch som písala už pár článkov (https://blog.ican.sk/vztahy-1-cast/), ale teraz by som vám chcela napísať niečo z knihy, pre mňa veľmi zaujímavej, inšpiratívnej. Kniha od Dona Miguela Ruiza – Tajomstvo vzťahov.

Ak máte vzťah, v ktorom vás niekto znevažuje, tak je to preto, lebo to znevažovanie prijímate, lebo veríte, že si ho zaslúžite. Máte svoju hranicu, koľko znevažovania ste schopní prijať, avšak nikto na svete vás neznevažuje viac, ako sa znevažujete sami.

Hranica vášho sebaznevažovania je hranicou, ktorú budete tolerovať iným ľuďom. Ak vás niekto znevažuje viac ako vy sami, odídete od neho, utečiete, ujdete. No ak vás znevažuje len o čosi menej ako sa znevažujete sami, možno s ním ešte zostanete. Znevažovanie si predsa zaslúžite.

V normálnom vzťahu je to zvyčajne o splácaní nespravodlivosti, o odplate. Znevažujú vás takým spôsobom, akým potrebujete a vy znevažujete tak, ako potrebujú byť znevažovaní oni. Je to rovnováha. Energia priťahuje rovnaký druh energie, rovnaké vibrácie.

Koľko krát príde ku vám niekto a povie: „Ach, som taký znevažovaný,“ a vy sa ho opýtate: „Tak prečo tam zotrvávaš?“ nevie vám ani odpovedať. Pravdou je, že ponižovanie potrebuje, lebo je to spôsob, ktorým trestá sám seba.

Život vám prináša presne to, čo potrebujete. Na svete vládne spravodlivosť. Nemáme sa na čo sťažovať. Môžeme dokonca povedať, že naše utrpenie je dar. Stačí, ak otvoríte oči a rozhliadnete sa okolo seba. Je to presne to, čo potrebujete, aby ste sa zbavili svojho jedu, aby ste si zahojili rany.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu