Vzťahy: 1. časť

Prečo som sa rozhodla písať práve o vzťahoch? Dôvod je jednoduchý. Veľa ľudí rieši vzťahy – partnerské, rodinné, súrodenecké, priateľské, dokonca aj pracovné. Je to preto, že celý náš život tvoria vzťahy.
Akýkoľvek vzťah prirovnávam k záhrade. Ak chcete mať krásnu, kvitnúcu záhradu, treba sa o ňu starať – pretrhávať burinu, polievať, hnojiť. A tak to je aj so vzťahmi. O každý jeden vzťah sa treba starať.

Čo je základom každého vzťahu?

Možno mi neuveríte, ale najdôležitejšie na vzťahoch je „poznať sám seba“. Čím lepšie poznáme seba samých, tým dokonalejšie budeme môcť spoznávať iných. A nielen spoznanie seba samých, ale mať predovšetkým rád sám seba, pretože sebaláska je základom vnútornej spokojnosti, istoty a tá je základom kvalitných vzťahov s okolím (o tom som viac písala v článku Sebaláska dáva slobodu).
Ak budete vy, duševne a psychicky vyrovnanými ľuďmi, potom budete vytvárať zdravé, funkčné vzťahy.
Ak z vás bude pokojný vyrovnaný človek, budete prejavovať k ľuďom lásku, dodávať im silu, vnášať do života svetlo a inšpiráciu a hlavne tak budete konať z úprimnosti a hĺbky srdca, budete mať prekvitajúce vzťahy či už doma, v rodine, s priateľmi, na pracovisku.

Dôležitý faktor vo vzťahu – úprimnosť a dôvera

Vážte si vo vzťahu úprimnosť ľudí a nič vás nevyvedie z rovnováhy. Buďte sami sebou, bez pretvárky, buďte veselí, rozdávajte radosť a úsmev a ľudia vás budú milovať.
Pre mňa je vo vzťahu alfou a omegou dôvera. Je základom každého vzťahu medzi ľuďmi. V partnerstve, rodine, kamarátstve, ľuďmi v práci. Dôvera je potrebná na to, aby ste vzťahy prehĺbili. Jeden zo spôsobov, ako to dosiahnuť, je stať sa človekom, ktorý dodržuje svoje slovo. Pretože slová, majú veľkú moc. Nehovorte, že niečo urobíte, pokiaľ nemáte istotu, že to skutočne urobíte. Snažte sa splniť každý svoj sľub. Radšej sľubujte menej, aby ste mohli všetko splniť. Vyberajte si čo prisľúbite. Mali by ste sa stať človekom, ktorý žije podľa svojho súkromného kódexu cti. Ak sa tak budete správať, získate si rešpekt iných. Ľudia, ktorí dodržujú svoje sľuby, nadobudnú povesť spoľahlivosti a tak si aj získajú dôveru ľudí, ktorí budú bezvýhradne veriť ich slovám.
Spoľahlivosť vzbudzuje dôveru a tá je základom každého hlbokého, zmysluplného vzťahu.
Ak prežívate nejaké nezhody vo vzťahu, skúste v tom vidieť niečo pozitívne, zaujímajte sa, čo vás to malo naučiť. Naše vzťahy k ostatným sú prejavom nás samých. To, čo priťahujeme, odzrkadľuje naše vlastnosti alebo presvedčenie o medziľudských vzťahoch.
V ďalších článkoch vám napíšem o vzťahoch v partnerstve, rodine, medzi priateľmi a na pracovisku.

Vzťahy – práca: 5. časť

Vzťahy – partner: 3. časť

Vzťahy – priateľstvá: 4. časť

Vzťahy – práca: 5. časť

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

5 KOMENTÁRE

  1. […] Vzťahy: 1. časť Vzťahy – rodina: 2. časť Vzťahy – priateľstvá: 4. časť Vzťahy – práca: 5. časť Na záver: Ak ste našli v tomto článku niečo hodnotné pre vás alebo vás v niečom inšpiroval, podporte nás zdieľaním. Je to najlepší spôsob, ako podporiť kvalitný obsah. Vy rozhodujete o tom, čo letí. ↓ […]

  2. […] Vzťahy: 1. časť Vzťahy – rodina: 2. časť Vzťahy – partner: 3. časť Vzťahy – priateľstvá: 4. časť Na záver: Ak ste našli v tomto článku niečo hodnotné pre vás alebo vás v niečom inšpiroval, podporte nás zdieľaním. Je to najlepší spôsob, ako podporiť kvalitný obsah. Vy rozhodujete o tom, čo letí. ↓ […]

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu