Ako sa preladiť

Vedci robili výskum, pri ktorom rozdelili ľudí do dvoch skupín. Obidve skupiny nechali spať iba 4 hodiny. Potom jednej skupine povedali pravdu, že spali len krátko, a druhej tvrdili, že spali viac ako deväť hodín. Výsledok bol ohromujúci! Tí, čo presvedčili svoje telo, že výdatne spalo a oddýchlo si, cítili sa oveľa lepšie než ľudia zo skupiny, ktorá poznala pravdu. Tento výskum sa snažil dokázať, že naše myšlienky majú priamy vplyv na zloženie tela, a v podstate: o čom presvedčíme telo, telo to spraví, prispôsobí sa našim myšlienkam.

Pocity sú vždy silnejšie ako myšlienky. Nejde o ezoteriku, skôr o fyziku.

Súčasná fyzika, najmä kvantová, smeruje k ohromným objavom. Prichádza na to, že hmota je tvorená „zmrazením myšlienok a svetla“, to znamená, že vedomie spomalením svojej vibrácie stvorilo svetlo. A to predĺžením svojej vlnovej dĺžky vytvorilo hmotu, ktorú sme schopní vnímať skrze naše zmysly – cez hmotné telo. Celý vesmír je myšlienkový program.

Uveďme nejaký príklad na využitie vibrácií v bežnom živote. Čo chcú ľudia najviac? Byť zdraví? Myslím, si že najčastejšia odpoveď by bola – byť bohatí. Ak myslíme na bohatstvo, lebo cítime, že ho potrebujeme, nevytvoríme bohatstvo, ale presný opak. Čudujeme sa, čo sa stalo, veď sme sa snažili myslieť pozitívne, veď sme čítali, že stačí myslieť na bohatstvo a už sme bohatí, no bohatstvo stále nikde. Síce myslíme pozitívne, ale ako vibrujeme? Vibrujeme pocitmi nedostatku a potreby, znechutením z toho, že ešte nie sme bohatí, že sme stále nedorazili do vytúženého cieľa. To všetko preto, lebo nevieme, čo naozaj znamená byť bohatý, a veríme obrazu, ktorý nám ponúkla spoločnosť.

Bohatý človek je práve ten, ktorý nemá nijaké túžby, je spokojný tak, ako je, s tým, čo má. Byť bohatý znamená byť spokojný, a ak po niečom stále túžime, spokojní nie sme, sme nervózni. Bohatstvo nie je vôbec o veciach, ale o spôsobe vnímania života, je to spôsob pohľadu na svet, pri ktorom sme vďační zato, čo je, preto môžeme dostať ešte viac, lebo sme otvorení.  Vonkajšie bohatstvo je odrazom tohto pohľadu na svet. Keď sa sťažujeme a nie sme spokojní s tým, čo máme, cítime sa chudobní a nie sme vďační, život nám zoberie ešte aj to málo, čo máme.

Môžeme vnímať život tak, že o niečom túžime čakáme od NIEČOHO, že nám to dá. Druhý spôsob je, že sa budeme vnímať ako tvorcovia a svoje vízie si vytvoríme, čo nám prináša slobodu realizovať svoje priania neobmedzene.

Z knihy: Očista – Leo Prema

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu