Ako som sa začala vnímať po 101 dňoch s denníkom sebavedomia

Končí sa august a pomaličky aj leto, pre mňa jedno z najkrajších za posledné roky. Ja som ho navyše ukončila s denníkom 101 dní k sebavedomiu.

Mala som vybudované ako také sebavedomie, ale… I napriek tomu, som sa občas trápila  pre maličkosti, trápila som sa kvôli ľuďom (čo si o mne myslia, ako ma berú), kvôli ich správaniu ku mne, bola som nerozhodná v niektorých veciach, nemala pevnú vôľu dokončiť veci, ktoré som stále odkladala.

Ako plynuli dni s denníkom a zapisovala si každý deň čo si na sebe vážim, za čo sa môžem v ten deň pochváliť, nechala som odísť myšlienky, ktoré ma obrali o moje sebavedomie, začala som si uvedomovať jednu vec.

Napriek tomu, že som sa mala rada, bola sebavedomá, nedokázala som s ľahkosťou zo svojho života pustiť ľudí. Ľudí, ktorých som mala rada, s ktorými som prežila krásne obdobie, ktorým som pomohla. No po čase som zistila, že niektorí z nich mi len odoberajú energiu, rozprávali mi len o svojich problémoch.  Ja som ich však s láskou počúvala, v domnení, že im pomôže aspoň vypočutie. Pretože oni nepotrebovali moje rady, ani nechceli počuť môj názor, nechceli dokonca zmeniť ani to, čo ich robí nešťastnými.

Skvele o tom hovorí jeden krásny citát:

„Odíď od ľudí, ktorí ťa ťahajú dole. Odíď od hádok, ktoré nikdy nebudú vyriešené. Zabudni na snahu zapáčiť sa ľuďom, ktorí aj tak nevidia tvoju hodnotu. Čím skôr odídeš od vecí, ktoré škodia tvojej duši, tým skôr budeš šťastný.“

Toto bola jedna pre mňa z najdôležitejších vecí, ktoré si teraz na sebe vážim. A to, že už sa netrápim pre maličkosti, ani kvôli ľuďom. Uvedomila som si svoju hodnotu. Dovolila som sebe aj ľuďom, vybrať sa každý inou cestou. Potrebovali to oni a ja tiež. Uvedomila som si, že ak mali v mojom živote zostať, tak tam zostanú. Ak nie, odídu a ja ich nechám s ľahkosťou odísť. Možno sme si v danom momente vzájomne pomohli. Možno sa vrátia. Možno odišli preto, aby niečo pochopili, možno práve ja som niečo mala pochopiť. Prijala som to ako fakt, že toto bola moja cesta rastu, aby som sa stala silnejšou a uvedomila si svoju hodnotu. Veď napokon tí správni ľudia, ktorí majú v mojom živote byť, si ma nájdu.

Dovoľujem si viac preciťovať svoje emócie a nehanbím sa za to. Nehanbím sa šialene radovať (i keď sa na mňa môj pubertálny syn pozrie, pokrúti hlavou a povie, že som ako pubertiačka). Mne to len polichotí, lebo sa viem spontánne tešiť z maličkostí ako deti 🙂 Nehanbím sa ani hocikedy poplakať si, čo i len pri pesničke, pri krásnych spätných väzbách, ktoré mi pošlú ľudia/zákazníci, ktorí ocenili moju láskavosť a nezištnú pomoc.

Ďalším mojim vzácnym uvedomením bol vzťah s mojim 10-ročným synom. Cítim, že občas trávi už viac času s kamarátmi, ako s nami, a ja mu to bez námietok dovoľujem. A nemyslím si kvôli tomu, že ma má menej rád, alebo ma nepotrebuje. Chcem ho nechať slobodne žiť. Vždy sa ku mne vráti, objíme ma, povie „ľúbim ťa“.

Posilnila som svoju vytrvalosť, odhodlanie a pevnú vôľu. Začala som žiť novým zdravým životným štýlom s pohybom. Prvotným zámerom to bolo kvôli tomu, aby som mala opäť svoju pôvodnú hmotnosť. Ale postupne ma nezaujímala tak hmotnosť, ale to, ako sa pri tom cítim skvele, plná energie, šťastia a radosti. Užívala som si tú samotnú cestu. Samozrejme klamala by som, keby ma nepotešilo aj tých pár kilogramov dolu a ja som si znovu obliekla veci, ktoré som nosila pred pár rokmi.

Využila som energiu, ktorú som vložila do 101 dní k vybudovaniu sebavedomiu, aby mi pomohla žiť život svojich snov.

Už nie som nerozhodný človek. Robím rázne rozhodnutia. Zmenila som toľko vecí, pre ktoré som sa rozhodovala mesiace a odkladala som ich na neskôr. Najviac som pyšná na to, že som z mobilu odstránila všetky tie komunikačné aplikácie ako viber, messenger… Žijem prítomnosťou, so svojou rodinou, priateľmi, nie virtuálnym svetom. I keď ho nemôžem úplne zo svojho života odstrániť, lebo je súčasťou mojej práce. Ale venujem mu oveľa menej času, ako kedysi.

101 dní a ja som prešla krásnou cestou premeny. Ak chcete prejsť tiež krásnou premenou aj vy, vrelo vám odporúčam denník 101 dní k sebavedomiu. Budú vás motivovať aj odmeny, ktoré si sami zadáte po 5, 20, 50, 101 dňoch. Ja sa momentálne teším na odmenu po 101 dňoch, ktorú mám naplánovanú už teraz v septembri 🙂

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu