Chcete aby bol každý deň, tým najlepším? Máme pre vás 10 spôsobom, ako na to.

1. Začnite brať život taký, aký je a hľadajte vo všetkom okolo seba to najlepšie. Pretože každý jeden nezdar, neúspech, sklamanie, bez ohľadu na to, ako v danej chvíli vyzerá, významne prispieva k vášmu rastu. To, čo vo svojom živote pokladáte možno za nevydarené, je len rozdiel medzi tým, čo je úplne v poriadku, a vaším momentálnym názorom na to.

2. Začnite sa zaoberať tým čo chcete a prestaňte myslieť na to, čo nechcete. Váš život sa zrazu začne zlepšovať.

3. Netrápte sa kvôli druhým ľuďom, ak vám aj ublížili. Prestaňte sa snažiť ovládať to, čo sa ovládať nedá, teda druhých ľudí, ich správanie a to, čo robia. Začnite sa sústrediť na to, čo môžete ovládať vy, a to je to, ako sa cítite.

4. Oceňujte každý jeden deň, aj vtedy, ak nebol podľa vašich predstáv, alebo ste v ten deň zažili sklamanie.

5. Hľadajte to, z čoho môžete mať dobrý pocit, aj keď je viac toho, z čoho máte právom zlý pocit.

6. Venujte pozornosť tomu najlepšiemu, čo sa vo vašom živote deje a buďte odhodlaní navyknúť si na čo najpríjemnejšie vibrácie, k akým sa viete dopracovať hneď tu a teraz.

7. Začnite veriť sile svojich myšlienok, že môžete byť, robiť či mať, čo len chcete.

8. Začnite veriť sami sebe, čím naozaj ste a veriť svojej sile.

9. Verte tomu, že akékoľvek presvedčenia je len myšlienka, ktorú si človek myslí stále dokola. Je to len myšlienka, na ktorú si navykol, spôsob myslenia, ktorému sa naučil. Je to len niečo, čo si už dlho myslí.

10. Nech je vašim hlavným zámerom a neustále si hovorte:

„Dnes je mojím hlavným zámerom, bez ohľadu na to, čo budem robiť, kde budem a s kým budem, hľadať a nachádzať veci, ktoré vo mne vzbudia dobrý pocit. Dávam si za cieľ vyberať si to najlepšie z toho, čo ma obklopuje tu a teraz, a prežívať to, zveličovať to, rozprávať o tom, vychutnávať si to…“

Môj vlastný príbeh o tom, ako si brať to najlepšie z toho, čo mám.

Pred nedávnom sme sa rozhodli s kamarátkou zrealizovať poznávací výlet po krásach slovenskej prírody. Chceli sme ísť v auguste, aby bolo krásne teplé počasie, ale časovo nám to stále nevychádzalo. Neboli sme však kvôli tomu sklamané, jednoducho sme si povedali, že to presunieme na september, nebudeme „nič siliť“. Vybrali sme dátum v septembri, aby to vyhovovalo jednej aj druhej a začali plánovať aké miesta pozrieme a k tomu hľadali ubytovanie. Zrazu som zistila, že v septembri to nie je také jednoduché s ubytovaním.(Samozrejme možností ubytovania je veľa, ale za akú cenu? Mali sme finančný strop.) Našim želaním bolo zobudiť sa ráno na Zelenom plese a vychutnať si kávu pri vychádzajúcom slniečku v takom krásnom prostredí. Ale ubytovanie nevyšlo, boli plne obsadený. Nevadí, povedala som si, asi nás čaká ešte niečo lepšie (a toto si vždy hovorím pri každom nezdare). A ja som skutočne našla za tú istú cenu, oveľa krajšie ubytovanie, s balkónom na ktorom nám počas väčšiny dňa svietilo krásne slniečko, s výhľadom na Vysoké Tatry. Nakoniec sme si kávičku s pekných výhľadom vychutnali aj tak 🙂 Ako bonus k tomu, sme sa tam zoznámili s veľmi príjemnou, zábavnou partiou a spoznali tak skvelých ľudí s ktorými sa ešte budeme vidieť. Počas celého nášho výletu sme na každom jednom mieste stretli úžasných, milých ľudí. Či už to boli turisti, majitelia ubytovaní, ľudia či obsluha v reštauráciách. Náš výlet bol úžasný i napriek tým všetkým nezdarom, ktoré sme mali od začiatku plánovania výletu. Boli sme vďačné, za každé jedno krásne miesto, za krásne slnečné počasie, za ľudí, cestu autom s hudbou a spevom, naplno si užívali každý jeden moment. Všetko sa nám zdalo byť úplne dokonalé. Bol to náš najkrajší výlet, v tom, ako sme ho vnímali od samého začiatku, bolo to o našich dobrých pocitoch, vyberali sme si to najlepšie z toho, čo nás obklopovalo.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokČo by mali rodičia vedieť o skromnosti
Ďalší článokReštart myslenia