Dokonalý vzťah

Predstavte si dokonalý vzťah. So svojím partnerom ste neustále intenzívne šťastný, lebo žijete s človekom, ktorý sa k vám dokonale hodí. Ako by ste opísali svoj život s týmto človekom?

Nuž, spôsob, akým k tomuto človeku pristupujete, bude rovnaký, ako keď pristupujete ku psovi. Pes je pes. Môžete robiť čokoľvek, stále zostane psom. Psa nezmeníte na mačku ani na koňa. Je tým, čím je.

Už len prijať tento fakt vo vašich vzťahoch s inými ľuďmi je veľmi dôležitý. Nemôžete zmeniť iných ľudí. Buď ich milujete takých, akí sú, alebo ich nemilujete. Prijímate ich takých, akí sú, alebo ich neprijímate. Snaha zmeniť ich, aby boli takí, akých ich chcete mať, je ako snaha zmeniť psa na mačku, či mačku na koňa. Taká je skutočnosť.

Sú takí, akí sú. Aj vy ste takí, akí ste. Buď tancujete alebo netancujete. Musíte k sebe byť celkom úprimní – povedať, čo chcete a zvážiť, či tancovať chcete alebo nie. Tento bod musíte pochopiť, lebo je veľmi dôležitý. Keď tomu naozaj porozumiete, skôr uvidíte pravdu o iných a nie iba to, čo chcete vidieť.

Ak máte psa alebo mačku, zamyslite sa nad tým, ako k svojmu miláčikovi pristupujete. Zamyslite sa napríklad nad vaším vzťahom ku psovi. To zviera vie, ako mať s vami dokonalý vzťah. Keď pes niečo vyvedie, čo s ním urobíte? Psovi je jedno, čo robíte, má vás len rád. Nemá nijaké očakávania. Nie je to nádherné? Ale čo vaša priateľka, priateľ, manžel či manželka? Majú množstvo očakávaní, ktoré sa neustále menia.

Pravá žena/pravý muž pre vás je tá/ten, ktorú/ktorého ľúbite takú/takého, aká/aký je, žena/muž, ktorú/ktorého nepotrebujete vôbec meniť.

Poznáte typ muža alebo ženy, aký chcete? Je to taký, pri ktorom vaše srdce spieva, ktorý ladí s tým, akí ste vy, ten, kto vás miluje práve takých, akí ste. Prečo chcieť niečo iné? Prečo si nevziať to, čo chcete? Prečo predstierať, že z niekoho urobíme, čím nie je? To neznamená, že tú osobu nemilujete. Znamená to, že si vyberáte a hovoríte áno alebo nie, pretože máte radi aj seba.

Na svete sú milióny mužov a žien a všetci sú jedineční. Nieto sa k vám bude hodiť dobre a niekto vôbec. Milovať môžete všetkých, ale ak sa s tým človekom máte stýkať každý deň, budete potrebovať niekoho, kto je vám podobnejší. Nemusí byť presne ako vy, je len potrebné, aby ste boli ako kľúč so zámkou – partnerstvo, ktoré funguje.

Z knihy: Tajomstvo vzťahov – Don Miguel Ruiz

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu