Existuje dokonalé zdravie?

Každý z nás si želá „byť zdravý“. Zdravie je také cenné, že všetko ostatné popri tom stráca zmysel. Pretože byť zdravý, znamená byť šťastný.

Je veľa inštitúcií, ľudí, ktorí vám dajú odborné rady zamerané na zdravie, zdravý životný štýl. Nepatrím k nim, ale viem, že pokiaľ máte zdravé myšlienky, máte aj zdravé telo. Vaše telo je chrám o ktorý sa treba starať. Má byť čisté, plné energie. Občas sa zabúdame starať o svoje telo a myšlienky a venujeme väčšiu pozornosť svojmu autu, domu, mobilu…

Väčšina z nás si zdravie začne ceniť až vtedy, keď príde nejaká choroba, sme unavení a bez energie.

My však málo počúvame svoje telo a pritom nám vždy vysiela signál, keď sa niečo deje. Ale nepátrame po príčine.

Zdravé telo má dostatok energie na zvládnutie hocijakého problému. Zdravie nie je len neprítomnosť choroby, je to v prvom rade prítomnosť ohromnej životnej sily, pocit bezdôvodného šťastia a harmónie, žiť s jasnou mysľou. Máme vtedy chuť žiť, zdolávať výzvy. 

Telu je prirodzené zdravie, pokiaľ žijeme prirodzený život. Choroba, bolesť, trápenie je len daň za to, že porušujeme zákon prírody. Kto to pochopí, nemusí viac trpieť. Všetko čo je treba k dokonalému zdraviu, je pozorovať sám seba, načúvať životu, odpoveď vám dá samotná príroda a vaše telo vám na to dokonale odpovie. Keď budete trpezliví a pôjdete čoraz hlbšie a hlbšie, nájdete aj prvotnú príčinu choroby a získate možnosť ju pochopiť.

Problémy, choroby pramenia z našich nesprávnych činov, rozhodnutí a skutočné liečenie vyžaduje zmenu v našom každodennom spôsobe života a najmä zmýšľania na seba samého a svet.

„Choroby neprídu na nás z jasného neba, ale sa vyvinú z našich každodenných hriechov proti prírode. Keď ich počet prekročí istú hranicu, prepuknú nečakane a prudko.“ – Hippokrates

Ak to chcete zmeniť, musíte v prvom rade vedieť, čo robíte zle a ako to napraviť, priznať si chybu. Často sa domnievate, že vášmu zdraviu prospieva čosi, čo ho v skutočnosti oberá o všetku silu.

Každý chce byť zdravý a plný energie. Mnohí však nevedia ako. Odpovede hľadajú u odborníkov, kde im len určia diagnózu, dajú nejaké tabletky, ale príčinu nezistia. Pretože čo vás trápi, ako žijete, ako sa stravujete, akú máte pohybovú aktivitu, aké máte vzťahy s ľuďmi viete len vy, nie odborník.

„Veľakrát je najlepším liekom žiadny liek.“ – Hippokrates

Bez vyliečenia príčiny niet skutočného uzdravenia. Môžete sa snažiť trhať burinu, ale ak v zemi zostane koreň, burina znovu vyrastie a bude znovu silnejšia a silnejšia.

Zdravie závisí od toho ako MYSLÍME, CÍTIME, čo JEME a PIJEME, ako DÝCHAME. Toto je cesta ku zdraviu a energii.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokToto by mal počuť každý
Ďalší článokVeríte v osud?