Je čas zastaviť sa…

Je čas zastaviť sa, pozrieť sa do seba, s láskou myslieť na seba a svojich blízkych, počúvať ich a rozprávať sa s nimi.

Som vďačná, že ja a moja rodina sme zdraví a sme spolu doma. Uvedomujem si, že nie všetci majú takú možnosť.

Chcem vás inšpirovať a napíšem vám pár tipov, ako môžete využiť čas doma.

1. Komunikácia – porozprávajte sa o veciach, o ktorých ste sa možno doteraz nerozprávali. O svojich snoch, o čom ste snívali, keď ste boli dieťa, aké hry ste mali radi ako dieťa. Nech vám vaše deti povedia čím by chceli byť v budúcnosti, po čom túžia. Je toľko toho, o čom sa môžete rozprávať.

2. Máte fotografie ešte v digitálnej podobe a nemali ste čas z tisícok záberov povyberať tie „NAJ“ do rodinného albumu? Som presvedčená, že táto činnosť vám zaberie niekoľko hodín. Popri prezeraní fotografií zároveň zaspomínate na všetko, čo ste spolu zažili. Ak máte fotografie už v albumoch, aj z vášho detstva (rodičia :-)) siahnite po nich a poprezerajte si ich.

3. Čo tak si pozrieť vaše rodinné videá. Svadba, stužková, krst. Čokoľvek čo doma nájdete.

4. Milovníci kníh si prídu teraz na svoje. Pokiaľ už máte prečítané všetky knihy z vašej knižnice, možno v nich nájdete niektoré, ku ktorým by ste sa radi vrátili a prečítali ešte druhý krát. Alebo sa pozrieť po audioknihách, alebo e-bookoch. Vyberte si také, ktoré vás rozveselia, niečomu naučia, inšpirujú vás, čokoľvek, čo je pozitívne 🙂 Inšpirujte sa výberom kníh z nášho blogu: https://blog.ican.sk/category/knihy/ .

5. Milovníci filmov. Čo tak si večer sadnúť, s čajíkom a koláčikom, pozrieť si pohodový, veselý, inšpiratívny film? Aj na našej FCB funapge nájdete tipy na filmy.

6. Videá s hlbokou myšlienkou. Nájdete ich na internete, ale aj na našom blogu: https://blog.ican.sk/category/videa/

7. Meditujete? Alebo chcete vedieť meditovať? Teraz je ten správny čas. Ak ste ešte nikdy nemeditovali, ale chceli ste si to vyskúšať, môžete si zdarma stiahnuť jednoduchý návod ako meditovať, prípadne sa môžete pridať do FCB skupiny „I Can Skupina: Ako meditovať?“ kde nájdete aj tipy na hudbu k meditácii.

8. Čas na vzdelávanie, hľadanie odpovedí. Vyhovárali ste sa, že sa nemôžete vzdelávať, pretože ste nemali čas? Možno ste sa chceli zdokonaliť v cudzom jazyku, chceli ste sa naučiť háčkovať či štrikovať. Nájdite si inštruktážne videá, tutoriály.

Vedeli ste o tom, že I can academy má svoju pravidelnú rubriku „Otázka mesiaca“? Na vaše otázky odpovedá Michal Hrehuš. Sprístupnené videá nájdete na našom youtube kanáli TU: http://bit.ly/33tl2O2l

9. Chceli ste si niekedy len tak maľovať, kresliť či vyfarbovať? Ja som „antitalent“ na kreslenie. Ale vyfarbovanie mám rada, napríklad aj našich motivačných mandál, ktoré vám pomôžu vypnúť zdanlivo nekonečný vír myšlienok.

Maľovať môžete aj keď to neviete 🙂 Ja mám už pol roka kúpené plátno a farby a chystala som sa namaľovať s rodinou spoločný obraz. Nič umelecké, len odtlačky našich dlaní.

10. Vytvoriť si video vašich spomienok. Toto bude skôr pre technicky zručných. Viete ako krásne sa dá zaspomínať pri pozeraní videa, ktorý je zostrihom z vašich fotografií či videí? Ja som si takéto video vytvorila nielen zo spomienok, ktoré mám s mužom, ale takéto video som venovala svojmu synovi k 10. narodeninám. Zozbierala všetky videa od narodenia až po súčasnosť a poviem vám, že pri tomto sa dá stráviť aj dva dni 🙂

11. Kto má rád fyzickú prácu, hor sa do jarného upratovania. Môžete si upratať byt, či zapratanú pivnicu, umyť okná, pretriediť svoj šatník, šatník detí, s deťmi vytriediť hračky, s ktorými sa už nehrajú. Poriadok si môžete urobiť v počítači, v e-mailoch, v mobiloch (nepotrebné aplikácie, neaktuálne kontakty).

12. Kreativita. Okrem maľovania, si môžete čokoľvek kreatívne vymyslieť čo vás napadne. Napríklad si zhotovte jarnú dekoráciu, vyrobte kytičky, šperky, vyskúšajte patchwork. Pohľadajte čo máte doma a popremýšľajte, čo kreatívne môžete vytvoriť a zapojte kľudne aj rodinu.

13. Nové recepty. Je ľahké uvariť či napiecť z pestrého výberu surovín, keď máte možnosť ísť do obchodu a všetko potrebné si k tomu nakúpiť. Pripravte však zdravé, chutné jedlo zo surovín, ktoré máte doma.

14. Máte radi pohyb, alebo radi športujete? Nezabúdajte na prechádzky do prírody (vyhľadajte miesta, kde sa nenachádzajú ľudia), odporúčajú sa, hlavne pobyt na slniečku, ktorý je hlavným zdrojom vitamínu D.

Ak si chcete skvele zacvičiť či už dynamické cvičenia, alebo meditačné, odporúčam vám cvičenia s Fitshakerom. Ja s nimi cvičím už dva roky z domu a neviem si vynachváliť.

Odporúčania na záver.

  • obmedzte pozeranie televíznych správ
  • vyhýbajte sa negatívnym správam na Facebooku
  • počúvajte veľa hudby (svoju obľúbenú, ktorá vás príjemne naladí)
  • choďte do prírody (príroda lieči a dobíja energiou)
  • potešte svojich blízkych, kamarátov povzbudivým telefonátom, alebo sms správou

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokSústreďte sa na zdravie!
Ďalší článokČas na zmenu