Jednoduchosť života

Na jednoduchosť žitia sme akosi zabudli. Od života chceme stále viac, pravdou je, že táto doba vyžaduje od nás stále viac. Aj keď nás možno súčasná situácia trochu spomalila, prinútila sa zamyslieť nad životom.

Chceme toho veľa vlastniť, veľa vidieť, zažiť, spoznať, mať o všetkom prehľad, predovšetkým prehľad o najnovších správach. Obklopujeme sa množstvom vecí, z ktorých používame možno ani nie polovicu. Hlavu zahlcujeme množstvom informácií, len aby sme toho čo najviac vedeli, mali prehľad, aby sme sa náhodou necítili zahanbene, keď sa nevieme zapojiť do nejakej témy (napríklad politiky). Udržujeme veľa vzťahov, hlavne tých virtuálnych. Ale koľko z tých vzťahov je skutočných? Zhromažďujeme čo najviac kontaktov a „sociálnych priateľov“, aby sme nezaostávali za ostatnými. Snažíme sa získať čo najviac diplomov, certifikátov. Zúčastňujeme sa mnohých seminárov, workshopov, konferencií (momentálne aspoň tých virtuálnych).

Všetkému venujeme svoju pozornosť a energiu. Všetko spomínané si vyžaduje kúsok z nás, kúsok z nášho života. Netýka sa to len materiálnych vecí, zážitkov, ale aj množstva informácií, ktoré k nám neustále prúdia a občas spôsobujú zmätok navôkol, ktorý nás unavuje a prináša nepokoj.

Vzdelávanie je určite osožné. Mať ciele je skvelé, lebo vieme kam chceme napredovať.

Ale čím viac toho máme, tým viac pozornosti nám to odoberá a núti nás to plánovať a organizovať si život a budúcnosť.

Odpútava nás to od nášho jednoduchého bytia. Len jednoducho „BYŤ“.

Nenechajme sa všetkým zahltiť. Či už ide o materiálne veci, informácie… Nezabúdajte na jednoduchosť bytia.

Tu sú tri kroky k tomu, ako sa vrátiť k jednoduchosti života:

  • Venujte pozornosť len tomu, čo je pre vás najdôležitejšie

Pri činnostiach, ktorým sa chcete venovať je treba si uvedomiť, čo robíte a vedome im venovať plnú pozornosť. Nenechať sa rušiť z činnosti. Ak máte pocit, že vaše myšlienky utekajú preč, vráťte svoju pozornosť späť k činnosti.

  • Nemusíte všetko vedieť, všade byť, všetkého sa zúčastniť.

Nemusíte sledovať čo všetko robia vaši susedia, čo sa všetko udialo na sociálnych sieťach. Keď budete zo svojho života odstraňovať prebytočné informácie, zostane vám viac času pre seba. Byť všade a všetko zažiť skutočne nie je nutnosťou. Stanovte si zdravé hranice, aby ste tieto momenty naplno prežívali. Nejde predsa o kvantitu, ale kvalitu.

  • Nedržte vo svojom živote veci, ktoré vám už neslúžia.

Začnite upratovať vo svojom živote. Súčasťou jednoduchosti je minimalizmus, ktorý vás môže oslobodiť od množstva nekončiacich domácich prác. A takýto prevzdušnený priestor bude pozitívne vplývať aj na vás. Upratovanie sa netýka len prebytočných vecí, ktoré vám neslúžia, ale upratať si zaslúži aj vaša myseľ a vzťahy.

Ak sa budete vzďaľovať od jednoduchosti života, vzďaľujete sa tým sami sebe.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu