Zaujalo nás z knihy: Cameron Diaz – Miluj svoje telo

Ste tým, čo jete

Kedysi ste bolo taká maličká, že ste neboli viditeľná ľudským okom. Boli ste len bunkou v matkinom lone, obyčajnou mikroskopickou škvrnkou. Potom sa z vás stali dve bunky… Potom štyri bunky… Potom osem buniek, a tie bunky sa množili, kopírovali a diferencovali, až kým sa z vás nestali stovky triliónov buniek, každá s jasným účelom: mozgové bunky, kožné bunky, srdcové bunky, žalúdočné bunky…

Ruka, ktorá drží túto knihu, má počiatok v tom malo zhluku buniek. Celé vaše telo má počiatok v sotva rozoznateľnej bodke. A potom ste vyrástli na tento úžasný a nádherný exemplár. Ako sa to stalo? Ako ste sa z maličkej škvrnky života vyvinuli do tejto neuveriteľnej, žijúcej, dýchajúcej, bežiacej, smejúcej sa bytosti? Ako sa vaše kosti a svaly stali tým, čím sú dnes? A čo orgány, ako váš mozog a koža alebo najdôležitejší sval vo vašom tele, vaše bijúce srdce? Čo ich vedie k tomu, aby rástli a fungovali? Ako je možné, že sú zdravé alebo choré, silné alebo slabé?

Existuje jedno slovo, ktoré je odpoveďou na všetky otázky, a tým slovo je STRAVOVANIE. Živiny v jedle, ktoré jete, určujú spôsob vývoja vašich buniek, ich rast a prosperitu (alebo nie). Keď ste boli buchtičkou v maminej rúre, váš vývoj bol čiastočne výsledkom jej životného štýlu a stravy, ktorú do svojho tela prijímala (ďalšou časťou bola genetika, ktorú nedokázala kontrolovať). A teraz, keď je z vás veľký človek, vytvorený z triliónov buniek, vaše zdravie závisí od stravy, ktorú svojmu telu ponúkate zakaždým, keď jete.

Cameron Diaz z knihy Miluj svoje telo (str.17-18)

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu