Liečivá sila ticha

Sadám do auta, pripnem si pás, štartujem a vyrážam na cestu. Vedľa mňa si sadá kamarát a rozoberáme spolu nejakú zaujímavú tému. Tak po 2 minútach sa ma kamarát opýta, že prečo nezapnem rádio? Odpovedám mu s ľahkosťou a pohodou v hlase: Teraz nepotrebujeme rádio, veď sa rozprávame a určite nechceme byť vyrušovaní. O ďalších 5 minút cesty všetko utíchne. Jemu to rádio začne chýbať. Je vidieť, že nie je zvyknutý nato, keď je ticho.

Nevie ešte, že ticho má úžasnú moc. Dokáže divy, nekonečné zázraky v našej duši a vo vnímaní všetkého, čo sa deje vo vnútri i navonok. Ja po rozhovore s ním nepotrebujem rádio. V hlave rozoberám myšlienky plynúce z nášho krátkeho, ale intenzívneho rozhovoru. Potrebujem ticho. Uvedomil som si totiž, že ticho lieči. Veľakrát ticho lieči oveľa lepšie ako lekári. Dojsť do tohto bodu vnímania reality, ktorá aj tak neexistuje, je pre mňa ohromne oslobodzujúce a úchvatné.

Na dennodennej báze robím nasledovnú vec

Ráno po prebudení a raňajkách si doprajem 15 minút kľud a pokoj. Úplné ticho v domácnosti. Riešim procesy v hlave, nastavujem sa mentálne na ďalší výnimočný, úžasný deň. Na deň, ktorý svojou kvalitou bude naozaj až neuveriteľne pozitívny. Riešim ciele, kúpem sa v cieľovom stave, predstavujem si, kde som, čo robím, ako sa tam cítim. Púšťam uzdu fantázii, riešim svoj vlastný život a svoje vlastné ciele. Neriešim to, čo pred chvíľou oznámili v krátkych správach v rádiu, ktoré aj tak niekto režíruje tak, ako sa mu to páči. Riešim svoj vlastný život. Uvedomil som si totiž, že tento čas, ktorý sme na tejto Zemi, treba myšlienkovo využiť naplno v prospech seba.

Objavte silu ticha, dotknite sa tohto úžasného fenoménu a hneď zažijete neopísateľný pocit slobody a spokojnosti. Režírujme si sami svoj vlastný život a nenechávajme ostatných, aby rozhodovali o tom, kde budeme, čo budeme robiť a ako sa budeme mať. Máme nekonečný, nevyčerpateľný potenciál čakajúci len a len nato, aby sme si v živote splnili svoje vlastné ciele a zvýšili tým kvalitu svojich životov do závratných výšok. Všetci sme perfektní, úžasní, sme odsúdení na jediné a to je ÚSPECH vo všetkých podobách.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

5 KOMENTÁRE

  1. Ďakujem za článok a pre niekoho povzbudenie, ale koľkokrát som to skúšala a musím povedať, že som si myslela, že niekto číta moje myšlienky, lebo to bolo opísané d o b o t k y presne, no výsledok…. bol pravým opakom, žiaľ niekedy pravým opakom. Takže sa priam bojím riešiť ciele, kúpať sa v cieľovom stave, aby sa nestal opak……….nie, nie som zmietajúca sa troska čakajúca na zázrak, len proste neviem, kde sa stala chyba……alena

    • Rad by som ti odpisal, no vobec som nepochopil tvoj komentar. Ake myslienky. A kto mal pravy opak, ty, alebo niekto iny, kto do bodky presne okopiroval tvoje myslineky?

  2. Žiaľ odpoveď na tvoju odpoveď mi z mne nejasných dôvodov neprešla, takže to skúšam takto….Nikto mi neokopíroval myšlienky, len situácia vyššie opísaná, sa nápadne podobá môjmu / pravdepodobne každý, kto sa pripravuje na niečo pozitívne, má podobné, takmer totožné myšlienky/ mentálnemu nastaveniu na úspešný deň…a to táto:."Na deň, ktorý svojou kvalitou bude naozaj až neuveriteľne pozitívny. Riešim ciele, kúpem sa v cieľovom stave, predstavujem si, kde som, čo robím, ako sa tam cítim. Púšťam uzdu fantázii, riešim svoj vlastný život a svoje vlastné ciele. Neriešim to, čo pred chvíľou oznámili v krátkych správach v rádiu, ktoré aj tak niekto režíruje tak, ako sa mu to páči. Riešim svoj vlastný život…" Často sa mi stalo, že napriek pozit. mysleniu sa deň stal otrasným, výsledok príšerný…..atď., takže sa snažím nepredstavovať si, resp. sa bojím predstaviť si veci, udalosti….., aby nedopadli naopak.

    • Keď bol Jack Canfield na Slovensku, tak hovoril, že istá malá skupina ľudí si naozaj môže pritiahnuť opak toho, na čo myslí. V technike EFT je na to cvičenie, ktoré odporúčal robiť pred každou vizualizáciou alebo každým želaním. Je to poklepávanie do karate bodu. Verím, že viac si už budeš vedieť nájsť aj sama.

      Na druhej strane sa ťa spýtam. Čo znamená často? 95% prípadov alebo len niekoľko vybraných situácií, ktoré ťa nahnevali?

      Hovoríš, že sa bojíš predstavovať si veci. V tomto stave mysle si radšej nič nepredstavuj, lebo si v skutočnosti nepredstavuješ to, čo si myslíš, že si predstavuješ, ale presný opak toho. Strach znamená, že myslíme na to, čo nechceme. Takže ak povieš že sa bojíš predstaviť si dobrý výsledok, už ani nemusíš ďalej pokračovať, pretože práve teraz hneď tu v tejto chvíli si predstavuješ to, čo nechceš.

      Nakoniec, pozitívne myslenie nie je o tom, že sa ti bude všetko dariť presne ako chceš na prvý ani na druhýkrát. Je to o tom, čo spravíš, keď sa ti to nepodarí ani na stý krát. Len si spomeň na Edisona a jeho 10 000 pokusov. Edisona som osobne nepoznal, ale som si istý, že keď sa dokázal preniesť cez 10 000 pokusov, musel mať svoje myslenie v poriadku a pod skvelou kontrolou. Nenariekal, že štvrtý pokus dopadol príšerne. A možno chvíľu nariekal. Prečo nie. Napriek tomu však vytrval až do úspešného konca. To je ukazovateľ pozitívneho mentálneho postoja – nie to, či sa ti to podarí hneď.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko sa pripravujeme o lásku
Ďalší článokMáte chlapa?