Na svet prichádzame nahí a nahí z neho aj odchádzame

Dôležitú vec, ktorú by sme si mali uvedomiť je, že na svet prichádzame nahí a nahí z neho aj odchádzame. Ľudia sa príliš často zameriavajú na hmotné veci. Je to omyl ľudí, ak si myslia, že úspech je len v nahromadení peňazí a materiálnych vecí. Prečo si niektorí zakladajú na tom, že majú luxusné autá, najdrahšie značkové počítače, mobily, oblečenia, kabelky, veľkolepé domy – vily, chodia na luxusné dovolenky, hľadajú exotiku aby sa mohli pochváliť svojim známym a hlavne sa pochváliť na sociálnych sieťach?

Nie je na tom nič zlé…

Nie je nič zlé, ak vlastníme všetky tieto pekné veci, že chodíme na luxusné dovolenky a žijeme príjemným životom. Nie je ani nič zlé na peniazoch, ak s nimi správne zaobchádzame. Môžu nám priniesť veľa radostí, uľahčia nám život a dajú veľkú slobodu, ale všetka tá krásna svetských vecí je len povrchná. Zarábať peniaze a vlastniť svetské veci by nemalo byť vašou prioritou ani motiváciou. Nezakladajte si na nich svoj život. Uvedomte si, že nie sú trvalé.
Existuje mnoho foriem bohatstva a finančné bohatstvo je len jednou z nich. Bohatý je ten, kto má bohaté vzťahy a milujúcich ľudí okolo seba. Ale aj ten, kto má život plný dobrodružstiev, vzrušenia a neustále sa učí. Za bohatého človeka môžeme považovať aj toho, kto je duchovne spojený so všetkým v živote a každé ráno sa zobúdza s pocitom hlbokého pokoja.
Nech majú ľudia svoje krásne luxusné veci, dovolenky, ale nemali by byť na nich závislí.
Verte, že na smrteľnej posteli si nikto neželá mať viac peňazí v banke, alebo luxusné auto v garáži. V posledných okamihoch života si ľudia želajú, aby si mohli povedať, že prežili svoj život odvážne, pravdivo a naplnený láskou. Aj keď si to mnohí ľudia uvedomujú, napriek tomu sa naháňajú za slávou a bohatstvom.

V čom tkvie úspech

Úspech vôbec nie je v nahromadení materiálnych vecí. Úspech je o niečom inom.
1. Úspechom je urobiť z tohto sveta lepšie miesto a to tým, že pozitívne ovplyvníme životy iných.
2. Úspechom je spoznávanie svojich najlepších schopností, tak ako nám bolo predurčené a mohli sme tým vytvoriť dobro pre tento svet.
3. Úspechom je spojiť ľudské srdcia a šíriť lásku všade vôkol nás. 

4. Skutočným úspechom, ktorý môže človek dosiahnuť v živote, je byť skutočne láskavým človekom.
5. Úspech nezávisí od toho čo získaš, ale od toho kým si.
6. Úspešní ľudia, ktorí majú skvelý život po osobnej, pracovnej i duchovnej stránke sú tí, ktorí posúvajú svoje možnosti a stávajú sa silnejšími, múdrejšími a výkonnejšími.

Životné hodnoty

Pre ľudí boli najdôležitejšími hodnotami čo najväčšia sláva, popularita, majetok, moc nad ostatnými. Heslom bolo „prežijú tí najsilnejší.“ V podstate išlo len o súťaženie, pretože sme začali veriť tomu, že nie je dostatok pre všetkých. Za tým všetkým sa skrýval len strach. Náš pohľad na vonkajší svet je ovplyvnený našimi zámermi a myšlienkami, že všade vidíme nedostatok.
Našťastie čoraz viac ľudí nachádza zmysel života v iných veciach. Začínajú sa venovať duchovným stránkam života. Ako raz povedal Dalajláma: „Keď používam slovo duchovný, myslím tým základné ľudské dobré vlastnosti. Patria sem láskavý prístup k ľuďom, pocit spoluúčasti, čestnosť, disciplína a ľudská inteligencia patrične usmerňovaná správnou motiváciou.“
Mnoho ľudí už zmenilo hľadanie vonkajšieho úspechu za cestu do svojho vnútra. Uvedomili si, že brána k trvalému úspechu sa neotvára smerom von, ale dovnútra. Stávajú sa milujúcimi, súcitnými ľuďmi a snažia sa zanechať po sebe nejaký odkaz.
Woodrow Wilson povedal: „Nie ste tu len preto, aby ste sa starali o svoje živobytie. Ste tu preto, aby svet mohol žiť bohatšie, s väčšou víziou a ušľachtilejším duchom nádeje a výdobytkov. Ste tu preto, aby ste obohatili svet, a ak na túto povinnosť zabúdate, ochudobňujete seba.“

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu