Nechajme deti aby boli samé sebou. Deti tú nie sú preto, aby naplnili požiadavky rodičov…

Všetci rodičia majú predstavu o živote svojho dieťaťa. Želajú si, aby boli úspešní, chcú mať právnika, lekára… Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. Ale ak máme na deti požiadavky, uberáme ich o vlastné práva aby boli sami sebou.

Dieťa musí uniknúť očakávaniu svojich rodičov. Len potom sa môže stať bytosťou, ktorá bude presadzovať svoje vlastná práva, bude samé sebou, bude stáť na vlastných nohách a vtedy bude skutočne slobodné.

Ak sú rodičia bdelí, vedomí, chápaví, pomôžu dieťaťu, aby bolo čo najslobodnejšie, a to čo najskôr. Nebudú svojmu dieťaťu určovať aké by malo byť, ale pomôžu mu, aby milovalo.

Vtedy sa zmení aj svet. Keď ľudia budú pracovať, pretože svoju prácu budú milovať.

Dnes sú však ľudia nahnevaní na to, že sú na nesprávnom mieste, vykonávajú prácu, ktorá ich nebaví. Každý je nespokojný preto, že robí niečo, čo nechce. Pokiaľ nie ste spokojní a nenájdete niečo, čo nie je len povolanie, ktorému sa venujete, ale niečo, k čomu sa cítite byť povolaní, nikdy na nebudete cítiť šťastní.

Milujte svoje deti, ale nikdy od nich nič neočakávajte.

Milujte ich najviac ako dokážete, a dávajte im pocit, že sú milované pre ne samotné, a nie z nejakého iného dôvodu.

Milujte svoje deti a dajte im pocítiť, že sú prijímané také, aké sú.

Deti tú nie sú preto, aby naplnili nejaké požiadavky. Ak urobia to alebo ono, nesmie to ovplyvniť lásku, ktorú im dávate. Pretože skutočná láska je bezpodmienečná láska.

Potom bude vytvorený celkom nový svet. Ľudia budú prirodzene smerovať k veciam, ktoré majú radi. Budú dôverovať svojim inštinktom.

Vašim osudom je byť jedincom, skutočne hodnotným človekom. Vašim osudom je nájsť cieľ v sebe samom.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu