Nevzdávaj sa

Marec je mesiac, kedy sa zvykne najviac ľudí vzdať. Vzdávajú sa svojich cieľov, novoročných predsavzatí. Uvedomujem si, že momentálne situácia nie je ľahká a možno vám niektorým prišlo do života aj pár reálnych hrozieb.

Nenechajte však svoje ciele a predsavzatia len tak. Nech vás neodradí, že sa to nedá.

Pretože…

Čo sa stane o rok, ak to teraz vzdáte? Ako sa budete cítiť na konci roka, ak to teraz vzdáte?

S každým rozhodnutím, ktoré nedodržíte a ktoré vzdáte, podkopávate vaše sebavedomie. Zamyslite sa nad tým, aký príklad dávate svojim deťom, keď sa vzdáte cieľa. Aké to môže mať dôsledky nielen pre vás samých, ale aj pre ostatných.

Je jednoduché vzdať sa, ak sú okolnosti náročné. Pozrite sa však na to z pohľadu perspektívy o rok, dva, o 5 rokov.

Problém väčšiny ľudí je v tom, že si akosi zvykli, že veci sa dosahujú jednoducho. Zvykli si na ľahké riešenia, metódy a ľahko sa vzdávajú toho, čo chcú, po čom túžia. referujú príjemné metódy oproti príjemným výsledkom, pretože im prinášajú okamžité uspokojenie, akúsi dávku dopamínu. Ale v skutočnosti ide len o dočasné potešenie.

Každý z nás má občas chvíľkové stavy, kedy sa zamýšľa nad tým, či to, čo robí, má zmysel. Sme frustrovaní, znechutení, chceme sa skryť pred svetom. Nedovoľte týmto dočasným emóciám, aby mali trvalý následok na váš život.

Prezradím vám 3 spôsoby ako vytrvať a nevzdať sa:

1. Stanovte si cieľ

Taký cieľ, pre ktorý nedáva zmysel vzdať sa. Ide o váš skutočný cieľ, ktorý veľmi chcete. Cieľom je, aby sa z vašich preferencií stali skutočné túžby, rozhodnutia, ciele. Aby ste premenili: „Jedného dňa by som chcel“ na: „Toto musím zrealizovať.“.

2. Neodvolateľný krok

Krok, ktorý sa nedá alebo ho nemá zmysel vrátiť späť. Urobte z toho verejný záväzok, ktorý si napíšete. Najlepšie, ak si napíšete aj záväzný termín.

Keď spravíte neodvolateľný krok, vaša myseľ zruší akékoľvek výhovorky, pretože už vie, že to nedáva význam. Vy to spravíte aj tak.

3. Podporná skupina

Podpornou skupinou nemusí byť váš životný partner. Možno nie je tak naladený ako vy a je to v poriadku. Podporným partnerom môže byť niekto z rodiny, známych, priateľov. Niekto, koho rešpektujete, s kým si rozumiete. Niekto o kom viete, že vás nezhodí, nebude degradovať a zosmiešňovať, ale nebude vás ani ľutovať, ak prídete s výhovorkou. Práve naopak. Mal by to byť človek, ktorý vás nakopne, podporí vás. Bude vás držať byť zodpovedným.

Prezradím vám jeden svoj tip, sľub, ktorému som sa zaviazal svojmu podpornému partnerovi.  Dajte si pokutu za nedodržanie. Pokuta musí byť vyššia ako vaše pohodlie alebo nechuť sa do toho dať.

Toto sú tri spôsoby, ktoré vás podporia a ktoré vám umožňujú vytrvať a nevzdať sa, aj keď sa nachádzate v kritickom mesiaci marec a možno nachádzate veľa dôvodov a výhovoriek, prečo už nechcete pokračovať v tom, čo ste začali.

Nezabudnite si zvážiť dôsledky toho, čo stratíte, ak to vzdáte. Ale nielen vaše osobné dôsledky, ale aký vplyv to bude mať aj na iných ľudí. Svojim rozhodnutím pokračovať a nevzdať sa, ich môžete inšpirovať.  Možno je niekto závislý od vás a vášho rozhodnutia, a čo to bude znamenať pre nich, ak to vzdáte.

Spýtajte sa sami seba: „Ako sa budem cítiť o rok, ak v tom vytrvám?“

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu