Prečo sa väčšine ľuďom neplnia želania?

Stalo sa vám už niekedy, že ste niečo veľmi chceli a bez ohľadu na to, ako veľmi ste na to mysleli a aké techniky osobného rozvoja si použili, aj tak to neprišlo?

Ja som kedysi zažíval presne to isté. A bolo to práve v tej pre mňa najdôležitejšej oblasti – vo vzťahoch.

Aký to bol pocit? Bolo to nespravodlivé, cítil som sa frustrovaný a mal som pocit, akoby všetko, čo som robil, bolo zbytočné.

Je úplne jedno, či je tá vaša najdôležitejšia oblasť zdravie, rodina, peniaze alebo partnerské vzťahy. Vieme, o akých pocitoch je reč, keď sa vám nedarí pritiahnuť si do života to, čo je pre vás dôležité.

Dobrá správa je, že nie ste sami, komu sa nedarí v tej svojej kľúčovej oblasti. Je to úplne bežné a až na zriedkavé výnimky to zažil snáď každý. Čo s tým?

Pravda je taká, že väčšine ľuďom sa väčšina želaní nesplní.

Funguje tu totiž jeden zákon, ktorý hovorí: Vaša myseľ si priťahuje opak toho, na čom sa priživuje.

girl in poppies field

Čo to znamená?

Keď vyslovujete svoje želanie, alebo na neho myslíte, môžete si povedať:

„Keď budem zdravý, tak už bude dobre, budem šťastný. Keď budem mať taký a taký vzťah, tak budem šťastný.“

A potom na to myslíte, robíte si afirmácie, nalepujete si obrázky na tabuľu cieľov, vizualizujete si to, čo chcete, meditujete… a nič sa nestane. Je tak? 🙂

Odhalíte, kde sa stala chyba?

Nastala skôr, ako ste začali robiť všetky tie veci.

Dobre sa na to pozrite. Kedy budem šťastný?

Keď budem zdravý, keď budem mať peniaze, keď budem mať taký vzťah, keď budem bohatý, keď naprší a uschne…

A čo teraz v tomto momente, keď to ešte nemám? Som šťastný, alebo nie som šťastný?

V momente, keď sa cieľ stane podmienkou pre vaše šťastie, tak na ňom lipnete. Ak na cieli lipnete, máte veľkú pozornosť na tom, že tu ešte nie je. Aj keď si teda myslíte, že sa sústreďujete na to, čo chcete, v skutočnosti myslíte neustále na to, že tú vec, osobu alebo stav ešte nemáte. Ak teda pocítite negatívne emócie, keď myslíte na svoj ciel, tak bude lepšie, keď si to / ho / ju nebudete pripomínať.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

2 KOMENTÁRE

  1. Ste si istí, že ho používate správne? Problém je vo väčšine prípadov v samotnom užívateľovi – vo vás. Vždy dostanete to, čomu venujete najviac energie – aj keď myslíte na to, čo nechcete. Dôležité je, že na to myslíte a vkladáte do toho svoje emócie. Chcete finančnú slobodu, ale myslíte na dlhy – dostanete finančné problémy. Chcete nové auto, ale na to staré neustále hromžíte? Dostanete auto, ktoré sa vám bude kaziť a vy sa budete hnevať aj naďalej.

  2. No tento článok je nedokončený chyba mi tam východisko a návod ako to zmeniť na pozitívne zrealizované želanie.
    Ja by som doplnila o návod na „kúzlenia“ vo vzťahoch
    je dôležité prežívať pravidelne emotivne afirmativne napísané a vizuálizované želanie a zotrvať na postupe dennodennych rituálov .

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko funguje zrkadlo vesmíru
Ďalší článokŽivot za životom