Rozhovor s Ivet – zakladateľkou projektu Som Idealista

Možno ste aj vy nedávno zachytili na Facebooku (a Instagrame) vskutku krásny inšpirujúci projekt s názvom Som Idealista.
Jeho zakladateľkou je mladá baba Ivet, ktorú pravdepodobne veľa ľudí nepozná osobne, no jej obrázky sa denne šíria slovenským internetom.

Prečo Ivet založila projekt, čo chce dosiahnuť a aký je jej deň? Dozviete sa v dnešnom rozhovore:

Prečo Som Idealista?

Mojím zámerom bolo vytvoriť v prvom rade stránku, kde môže človek ísť, keď má práve nejakú dilemu alebo veľmi zlý deň – alebo aj veľmi dobrý deň, a nájsť tam slová, ktoré potrebuje počuť. Nechcela som vytvoriť motivačnú stránku, pretože takých je dnes naozaj veľa a tým najlepším je ťažké konkurovať.

V druhom rade, keďže mám vyštudované herectvo, vždy som bola vedená k tomu, zameriavať sa na tú pocitovú stránku každého človeka. Aj o tom je Som Idealista. V dnešnom svete plnom technológií, upriamiť pozornosť na našu ľudskosť, našu dušu, citlivosť, vnímavosť.

Dlhšie som vnímala podobné stránky v anglickom jazyku a veľmi rada som sa na ne vracala.
Dokonca raz po jednej udalosti, ktorá ma veľmi zlomila a nevedela som ako ďalej, prišla som na jednu z týchto stránok a naozaj mi pomohla. Možno práve preto, že som tam nenašla motiváciu, ale pochopenie. Tak som sa cítila aspoň o trošičku lepšie – a to bol dôležitý prvý krok, z ktorého som sa mohla pohnúť ďalej.

Tak som si povedala, že by bolo zaujimavé priniesť niečo také aj na Slovensko.

Ako vznikal projekt?

Keď vznikla stránka Som Idealista, už v tom čase som spravovala facebookové stránky niekoľkým firmám a mnohému som sa pritom naučila. Zároveň, ako som spomínala, mám veľmi blízko k umeniu, a tento projekt mi príde ako krásne prepojenie online marketingu a umenia.

Ale priznám sa, bol to skôr taký pokus, vôbec som nečakala, že bude mať taký úspech. Popri tom som samozrejme robila (a stále robím) kopec ďalších projektov.

Najprv sa na stránku prispievalo len veľmi sporadicky, asi raz za týždeň a tak mala prvé dva mesiace zhruba 500 fanúšikov. Zlom prišiel koncom roka 2016, keď som začala prispievať 4-krát denne a zrazu sa to veľmi chytilo a za krátku dobu sa stránka stala doslova virálna.

Čo ťa inšpiruje a motivuje?

Mnoho vecí ma motivuje ale najviac reálna pomoc ľuďom. Ak na niečom pracujem a potom mi príde niekto poďakovať a povie, že mu to pomohlo, tak hoc by to bol aj jeden človek, má pre mňa zmysel na tom ďalej robiť. Ak sa to nedeje, väčšinou ma to prestane napĺňať a po čase odchádzam.

A ak sa pýtaš napríklad na to, kto ma inšpiruje, v poslednej dobe veľmi sledujem americkú komičku Ellen DeGeneres, ktorá je pre mňa úplným zosobnením toho, ako by sme mali žiť a prinášať dobro do sveta. Je to asi prvýkrát, čo ma nejaká osobnosť zasiahla tak veľmi, že ma to ovplyvňuje aj v správaní v každodennom živote.

Čo by si radila iným ľuďom, aby aj oni boli idealisti?

Sledovať našu stránku, haha 🙂 Ale nie. Ja si myslím, že každý má v sebe tú stránku, ktorá je idealistom, len ide o to, či ju podporuje a rozvíja.

Je to tá stránka, ktorá chce napredovať, rásť, robiť svet lepším miestom. Alebo ako hovorí naša svojpomocná definícia “vidí svet nie taký, aký je, ale taký, aký by mohol byť.”

Takže, povedala by som, že idealistom sa netreba stať, len si dovoliť ho prejaviť.

A ešte niečo osobné – Aký je tvoj ideálny deň?

Mám rada extrémy, takže by som povedala, že buď úplne pracovný alebo úplne oddychový. Teraz som mala rok pauzu od školy, takže sa veľmi teším naspäť na dni plné umenia. Mám veľmi rada tie dni vo flow, keď na niečom pracujeme s teamom ľudí až zabudneme na čas. V také dni idem spať s ozajstným pocitom zadosťučinenia a to je najviac.

A opačný extrém – úplne oddychové “pyžamové” dni, to je tiež super. Ale zvykla som si na to len nedávno. Väčšinou nás totiž učia, že “nerobiť nič” je zlé, že to je lenivosť a stále by sme mali niečo robiť. Ale keď si nikdy nedoprajeme odpočinok, strácame efektivitu a nedá sa s nami vydržať. 🙂

Veľmi pekne ďakujeme Ivet za špeciálny rozhovor pre blog vesele-veci.sk a za fotky ďakujeme fanúšičkam Barborke a Paťke 🙂

Keď sa aj vy chcete pozrieť na výtvory našej spoločnej práce, prichystali sme si pre vás novinku: motivačný plagát a nálepku na stenu v edíci Som Idealista.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu