Sila prítomného okamihu…

TERAZ žijeme.
TERAZ cítime.
TERAZ niečo prežívame.

To, čo práve teraz robíme, buduje základy zajtrajška. Teraz je tá pravá chvíľa, rozhodnúť sa. Nečakajme na zajtrajšok a nevyhovárajme sa na včerajšok. Teraz je čas na naše činy. Iba to je dôležité, aké myšlienky a názory si vyberieme a vyslovíme v tejto chvíli. Ak si začneme uvedomovať plnú zodpovednosť za svoje myšlienky a slová, potom sme našli nástroje, ktoré môžeme vždy použiť.

SILA je v prítomnom okamihu. Všetko čo ste doteraz zažili, patrí už minulosti a vytvorili ich vaše myšlienky. Nepozerajte sa na svoj doterajší život s hanbou. Hľaďte naň ako na svoje osobné bohatstvo ako prejav plnosti života. Bez toho bohatstva a plnosti života by sme tu dnes neboli. Niet dôvodu trestať sa za to, že ste nekonali lepšie. Vždy ste robili to najlepšie, čo ste vtedy mohli. Nechajte svoju minulosť s láskou na pokoji a poďakujte jej za to, že vás priviedla k novému vedomiu.

Odpútajte sa od MINULOSTI

Veľa ľudí tvrdí, že sa nevedia tešiť z prítomnosti kvôli tomu, čo sa im prihodilo v minulosti. Nemôžu, alebo nechcú žiť naplno, pretože kedysi urobili niečo zlé, alebo neurobili vôbec nič, alebo im niekto ublížil. Nevedia v sebe prebudiť lásku, pretože im kedysi niekto ublížil a myslia si, že sa im to stane znova. Sú presvedčení, že už navždy budú zlí, pretože kedysi urobili niečo, čo teraz ľutujú. Život sa líši od ich predstáv, pretože im kedysi niekto niečo vyviedol. Myslia si, že sa musia rozčuľovať dnes, pretože sa rozčúlili aj kedysi v podobnej situácii. Vďaka akejsi veľmi starej skúsenosti, keď s nimi niekto nepekne zaobchádzal, nikdy neodpustia a nezabudnú.

Veľmi často si nedokážeme uvedomiť, že závislosť od minulosti, nech už bola akákoľvek, nám ŠKODÍ. „Im“, „vinníkom“, je to srdečne jedno. Zvyčajne ani nič netušia. A my sami si tak ubližujeme, pretože sa bránime naplno prežívať prítomnú chvíľu. Minulosť je PREČ, je uzavretá a nedá sa na nej nič zmeniť. Jednoducho ju prijmite. Prežívať môžeme vždy iba prítomný okamih. Ak sa v mysli zaoberáme minulosťou, žijeme v spomienkach a tak sa pripravujeme o prežívanie prítomnosti.

Žite v PRÍTOMNOSTI

Nechajte zlé spomienky, spomienkami. Odpútajte sa od nich, potom budete môcť slobodne použiť celú svoju duševnú silu na prežívanie prítomnosti a na vytváranie svojej spokojnej BUDÚCNOSTI.

Uvedomte si všetko, čoho sa chcete zbaviť. Do akej miery ste ochotní urobiť to? Pozorujte svoje reakcie. Čo pre to musíte urobiť? Máte na to vôbec chuť a odvahu? Nebránite sa tomu?

Je dôležité, aby ste pochopili, že vy ovládate svoju myseľ. Kedykoľvek môžete prestať myslieť po starom. Vaše myšlienky sú ako kvapky dažďa. Jedna myšlienka tak ako ani jedna kvapka nič neznamenajú. Ale ak si ustavične budete opakovať svoje staré myšlienky, najskôr bude na dlážke pár kvapiek, potom mláčka, neskôr jazierko, jazero, more a napokon oceán. Aký oceán si chcete vytvoriť? Oceán znečistený a otrávený, alebo belasý a čistý ako krištáľ?

Prijmite svoju minulosť s vďakou, prežívajte naplno s láskou prítomnosť, ale nech vám nie je ľahostajná vaša budúcnosť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu