Stretávanie žien má veľký význam. Viete prečo?

Už odpradávna kým boli muži na love, ženy sa priatelili s inými ženami, matkami, pretože to bolo pre nich vtedy dôležité na prežitie. Pretože v čase tehotenstva, dojčenia a starostlivosti o deti boli ženy zraniteľnejšie pred vonkajšími hrozbami. Takto si ženy vytvorili sieť, aby mali viac ochrany a pomoci pri výchove detí. Práca v skupinkách im umožňovala zbierať potravu a účinnejšie sa starať o domov. V prehistorických časoch sa muži združovali do väčších skupín pre prípad obrany a boja, no ženy práve naopak. Zoskupovali sa do menších skupiniek, ktoré poskytovali emocionálnu podporu a pomáhali si navzájom pri starostlivosti o deti v čase stresu.

Ženy sa neutiahnu do ústrania, hľadajú spoločenský kontakt s inými ženami. Aby sa navzájom podporili, inšpirovali. Fungovalo to dávno v minulosti, tak prečo nie aj teraz.

Kto lepšie porozumie tomu, čo prežívame, čo nás trápi? Kto nám môže lepšie pomôcť, dať podporu ako iná žena? To, že žena cíti potrebu sa rozprávať o svojich problémoch, neznamená, že sa sťažuje na svoje prostredie, deti či partnera/manžela. Snaží sa tým zvládnuť len stres. Vedeli ste, že rozhovor a družnosť u žien zvyšuje hladinu oxytocínu, ktorý pomáha žene zvládať stres? Ak muž nechápe tento biologický dôvod, mylne predpokladá, že žena od neho chce nejaké riešenie. Nemusí dávať žene svoje rady, ani riešiť problém. Žene občas stačí, aby bola len vypočutá.

A tak väčšinou hľadáme vypočutie u žien, kamarátok, naši spriaznených duší. Je to pre nás ženy veľmi dôležité. Mal by to akceptovať každý muž. Predsa potrebujeme popri všetkým našich povinnostiach v práci, v rodine, domácnosti občas vypnúť. Oddýchnuť si, nabiť sa energiou.

Nezanedbávajme ženy skutočnosť, že sa vzájomne potrebujeme. Choďte s kamarátkami na kávu, čaj, choďte si spolu zacvičiť, choďte spolu len tak na prechádzku do prírody, na výlet či dovolenku, navštívte semináre určené pre ženy. Okrem toho, že vás vypočuje žena, ktorá presne vie, čo prežívate, vás zároveň môžu iné ženy aj inšpirovať. Uvidíte životné príbehy iných žien, ktoré môžu byť dosť podobné tomu vášmu a tak nájdete svoje odpovede na vaše nezodpovedané otázky. Nájdete tam riešenia, ako sa s danou situáciou vysporiadali iné ženy.

Pamätajte si: „Ženy by nemali medzi sebou súperiť, súťažiť. Mali by si vzájomne pomáhať a podporovať sa“.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu