Vesmír nás počuje

Mám úžasnú kamarátku.
Pre mňa stelesňuje pocit ženskosti, krásy a lásky.

Ona sama v sebe svoju ženskosť objavuje a učí sa ju precítiť.
Jednou z vecí, ktorých sa kedysi vzdala, boli vysoké opätky.
Bola chorá a tak volila pohodlnú obuv.
Niekde v sebe mala presvedčenie, že žena môže byť krásna aj v nízkych topánočkách.

Ona určite bola.
Dnes, keď jej je lepšie, tak sa rozhodla pre zmenu.
Rozhodla sa, že si opäť kúpi topánky na vysokom opätku.
Vybrala sa do obchodu a našla krásne.
No boli drahé a tak sa rozhodla, že nie, že si ich nekúpi.

Keď sa o tom rozprávala so svojou kamarátkou, usmiala sa a povedala, že jej také topánočky raz domov prinesú.

No nedalo jej to.
Sľúbila si predsa, že si jedny kúpi.
A tak sa vrátila do obchodu.
S pocitom, že sa ide presvedčiť, že jej veľkosť predsa nebudú mať.

Nemali.
No mali tam šikovnú predavačku.
Vypýtala si od nej údaje, že jej zistí, či ich majú skladom.
Kamarátka bola prekvapená, no predavačka ju uistila, že jej pošlú sms, informáciu o stave na sklade.
Prešli dva dni.
O dva dni jej zvonil mobil.
Neznáme číslo.
Bol to kuriér, ktorý jej niesol topánky.

Možno by sa bola nahnevala na predavačku, no ona si spomenula.
Spomenula si na svoje slová.
Že jej také topánočky prinesú.

Vesmír ju počul.
Tak ako počuje všetkých nás.
No na rozdiel od mojej kamarátky občas zabudneme na to, čo povieme, čo si želáme.

Dostaneme niečo a čudujeme sa, čo nám to prišlo.
Preto by mali byť naše myšlienky krásne.
Mali by sme myslieť na pekné veci.

Ak by sme na to aj zabudli, aby nás čakalo milé prekvapenie.
Niečo, čo sa nám bude páčiť a prinesie nám radosť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

19 KOMENTÁRE

  1. Isteže počuje, som si stopro istá. Mňa teda nevypočul v takom pozitívnom slova zmysle, ale predsa len vypočul…
    Vždy som hovorila deťom: "Mňa z Vás porazí!" A… Stalo sa.
    Nechcem opisovať, že to bolo sakra vážne, ja sama som počula o žene, ktorá takúto príhodu neprežila. Nie je totiž porážka ako porážka.
    Tiež som si nechcela žehliť vlasy. Pamätám si, ako som si to pred vyše rokom zapisovala. A len sa usmievam, ako som ešte pred pár týždňami so žehličkou bojovala. 🙂
    Dnes už nebojujem. Podľa mňa mám nádherné kučeravé vlasy a rovné… Tie má predsa kde kto.
    Vesmír vždy splní to, čo si želáme. A nerobí rozdiely medzi tým, čo to je. 🙂

  2. Michal Hrehuš , aký máš názor na to, že vesmír nás síce počuje a priania nám plní, ale väčšinou si zvolí vždy tú najlacnejšiu variantu. Pre vysvetlenie použijem príklad – chcem červené topánky a miesto toho aby som dostala nové, moderné a pohodlné mi nechá vyhodiť nejaké staré ošúchané, čo sa mi vykotulaju pred dom zo smeriarskeho auta a bez páru. Nezdá sa aj tebe, že vesmír všetko splní, ale pokiaľ požiadavku nekonkretizujeme, tak si vyberá vždy tie horšie varianty. Alebo je to stále iba v nás a musíme vedieť konkrétne čo chceme do detailov, aby sa nám to mohlo splniť tak ako si želáme ? Ďakujem za tvoj názor

  3. Linda ak dovolíš odpoviem Ti aj ja. Nemyslím si, že vesmír si vyberá, čo je horšie a to nám pošle. Skôr je to o nás, čo si myslíme, že si zaslúžime. Akú máme nastavenú našu vnútornú hodnotu. Príklad: ideš do obchodu a pozeráš si topánky a páčia sa Ti. Ibaže si povieš, že sú veľmi drahé pre Teba. A nekúpiš si ich. No keďže topánky potrebuješ, kúpiš si nejaké lacné, hoci sa Ti až tak nepáčia. Toto všetko vesmír vidí. A keďže Ťa má rád, tak sa k Tebe chová rovnako. Ty si niečo zaželáš a on vie, že to drahšie nie je vhodné pre Teba a pošle Ti to lacnejšie. Bohužiaľ si často neuvedomujeme naša skryté vzorce správania. 🙁 Prebraté vzorce.

  4. Linda Zámečníková, ono to nie je horšia varianta. Je to presne doslovne to, čo chceš.

    Keď som organizoval prvý seminár s Markom Dzirasom, chceli sme aspoň 100 ľudí. Prišlo 101. Môžem sa sťažovať? Nie, dostal som presne to, čo som chcel – aspoň 100.

    Keď som s kamarátkou chcel lístky na Beyonce do 100 Eur, prišli k nám lístky za 99 Eur. Takisto to bolo presne podľa objednávky. O dva dni neskôr mi dvaja ľudia ponúkali po dve vstupenky za 79 / ks. Ale je jasné, že keď poviem "do 100 Eur", tak ten vesmír musel čakať, kým kúpim tie za 99 a až potom mohol prísť s tými za 79.

    To, čo pozoruješ nie je závada. To je vlastnosť, ako to funguje. Preto je potrebné PRESNE vedieť, čo chceš.

    A nakoniec, Pierre Franckh písal v jednej z jeho kníh, že chcel stráviť dovolenku v posteli so ženou, ktorú miluje. Išiel na dovolenku s mamou a v prvé dni sa tak spálili na slnku, že museli celý týždeň ležať v posteli a čítali si knihy. Odporúčam jeho knihu Jak si správně přát: http://www.vesele-veci.sk/jak-si-spravne-prat.html

  5. Linda ak dovolíš odpoviem Ti aj ja. Nemyslím si, že vesmír si vyberá, čo je horšie a to nám pošle. Skôr je to o nás, čo si myslíme, že si zaslúžime. Akú máme nastavenú našu vnútornú hodnotu. Príklad: ideš do obchodu a pozeráš si topánky a páčia sa Ti. Ibaže si povieš, že sú veľmi drahé pre Teba. A nekúpiš si ich. No keďže topánky potrebuješ, kúpiš si nejaké lacné, hoci sa Ti až tak nepáčia. Toto všetko vesmír vidí. A keďže Ťa má rád, tak sa k Tebe chová rovnako. Ty si niečo zaželáš a on vie, že to drahšie nie je vhodné pre Teba a pošle Ti to lacnejšie. Bohužiaľ si často neuvedomujeme naša skryté vzorce správania. 🙁 Prebraté vzorce.

  6. Barbora, opusti ten myslienkovy model, ked Boh je ine ako Vesmir, je ine ako Alah, je ine ako Dzin, je ine ako Nekonecna inteligencia. Daj ludom volnost, aby si zvolili slova, ake chcu.

    Tebe vyhovuje asi Boh. Ako vies, ze to je to prave meno? Co ak je prave meno VŠETKO, JSOUCNO…? Vesmir nie je "moderne". Je to vsak pomenovanie, na ktorom sa dokaze zhodnut obrovske mnozstvo ludi bez ohladu na nabozenstvo. Keby tu bolo napisane Boh, polovica ludi v nasich koncinach to odmietne, pretoze nie su veriaci. Dve tretiny sveta to odmietnu, lebo nie su krestania.

    Tu nejde o to mat pravdu, ale byt stastny. Ak Vesmir alebo Nekonecna inteligencia je pomenovanie, ktoremu rozumeju vsetci a nemaju s tym spojene ziadne negativne asociacie, preco to nepouzivat? Ty si to vo svojej hlave preloz do slova Boh, ak ti je to tak lepsie. Ja si tiez prekladam Boh do slov Nekonecna inteligencia. Prekladam si aj Duch svaty do pomenovania Inspiracia, koncept viery si prekladam do svojho konceptu vieru alebo do cokolvek, co sa mi v danom kontexte hodi a comu rozumiem, aby som dokazal pochopit spravu.

    Poviem ti jedno tajomstvo, ktore vela ludi asi len tazko prijme. Je to vsetko o tom istom. Tajomstvo, cely osobny rozvoj, Krestanstvo, Islam, Budhizmus a zajdem este dalej, aj Scientologia, ktoru mnohi povazuju za sektu… vsetky nabozenstva a vsetky ucenia su uplne o tom istom. Vsetky hovoria to iste a vsetky maju za ciel to iste – stastny zivot. Samozrejme, su ludia, ktori si to zle interpretuju a tak vznikaju konflikty. Ucenie samotne vsak je len o stastnom zivote, pretoze nemoze byt o nicom inom. O nicom inom by nemalo vyznam pisat.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu