Viete o tom, akú veľkú moc majú vyslovené slová? Môžu byť kúzlom, ale i kliatbou.

Vyslovené slovo, má skutočne veľkú moc. Často ho nesprávne používame. Nesprávnym používaním slova sa navzájom sťahujeme nadol a udržiavame sa v stave strachu a pochybností.

Pretože slovo je kúzlom, ktoré ľudia vlastnia a nesprávne používanie slova je takmer ako „čiernou mágiou“. Používame po celý čas čiernu mágiu a vôbec pritom nevieme, že naše slovo je takým kúzlom.

Svedčí o tom nasledujúci príbeh.

Jedna inteligentná žena s veľmi dobrým srdcom mala dcéru, ktorú zbožňovala a milovala. Jedného večera sa vrátila po veľmi zlom dni v práci domov unavená, plná emocionálneho napätia a so silnou bolesťou hlavy. Túžila po pokoji a tichu, ale dcéra si veselo pospevovala a poskakovala. Neuvedomovala si, ako sa jej matka cíti, bola vo vlastnom svete, vo vlastnom sne. Cítila sa skvelo, poskakovala a spievala čoraz hlasnejšie, vyjadrujúc svoju radosť a lásku. Spievala tak hlasno, že matku ešte viac rozbolela hlava a v istom okamihu sa už neovládla. Nahnevane pozrela na svoje krásne dievčatko a povedala: „Čuš! Máš škaredý hlas! Mala by si radšej čušať!“

Pravdou bolo, že matka v tej chvíli nezniesla žiaden zvuk. Hlas dievčatka nebol škaredý. Dcéra však slovám matky uverila a uzavrela sa. Odvtedy už nikdy nespievala, pretože verila, že má škaredý hlas a každého by ním obťažovala. V škole začala byť plachá a odmietala spievať. Ťažkosti jej začala robiť ešte aj komunikácia s inými ľuďmi. Akú silu mali tieto slová, natoľko, že dievčatko všetko zmenilo. Uverila, že ak chce byť prijímaná a milovaná, musí potláčať svoje emócie.

Dievčatko vyrástlo a hoci malo nádherný hlas, už nikdy nespievalo. Z jednej „kliatby“ sa vyvinul celý komplex. A tú kliatbu na ňu vrhla osoba, ktorú mala najradšej na svete – jej vlastná matka. Matka si nevšimla, čo vykonala svojím slovom. Nevšimla si, že použila čiernu mágiu a uvrhla na svoju dcéru kliatbu. Nepoznala silu vlastného slova, preto ju za to nemožno viniť. Iba nesprávne použila slovo.

Koľkokrát robíme to isté svojim deťom? Nevedome im odovzdáme svoje názory a deti nesú túto čiernu mágiu po celé roky. Ľudia, ktorí nás ľúbia, na nás nevedomky vykonávajú čiernu mágiu. Musíme im odpustiť, pretože nevedia, čo činia.

Vážte slová, ktoré vyslovujete.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu