Zvládnete to

Rany do života prídu vždy nečakane. Nedajú sa predvídať, otrasú nami, zasiahnu nás. Ale dokážeme ich prekonať.  Bolesť a smútok sa premení na silu. Staneme sa nielen silnejšími, ale začneme si viac vážiť tých mnoho drobností, ktoré sme brali ako samozrejmosť.

V každom z nás sa skrýva sila a viera v to, že aj tie najťažšie dni života prijmeme, nepodľahneme strachu a vykročíme ku láske, pokoju a harmónii. S hlbokou pokorou môžeme prijať aj tú najtvrdšiu ranu osudu.

Neexistuje návod, ako zvládnuť takéto dni, rany osudu. Každý sme iný a každý sa vyrovnávame rôzne s takýmito situáciami.

Ale sú veci, ktoré vám môžu pomôcť prekonať takéto dni.

1. Prijmite bolesť, všetko to, čo sa vám udialo. Vyplačte sa, ak to cítite, aj keď ľudia majú vo zvyku hovoriť „neplač, to bude dobré“. Nie. Ja vám hovorím, plačte koľko vám chutí, koľko sa žiada.

2. Nikoho neobviňujte. Ani seba, ani druhých. Buďte k sebe láskaví.

3. Vyrozprávajte sa z toho. Nezabudnite, že nikdy nie ste sami, vždy je pri vás niekto, komu sa môžete vyrozprávať. Niekomu, komu môžete dôverovať, v kom cítite oporu, kto si možno podobné zažil a má vás úprimne rád.

4. Možno patríte k ľuďom, ktorí sa chcú utiahnuť do ticha, do seba. Ak to takto cítite, urobte tak. Mne to veľmi pomohlo. Myslela som si, že som sa s bolestivou ranou vysporiadala a prijala ju. Vyrozprávala som sa z toho, ale neskôr som cítila potrebu byť osamote a prežiť si to sama v tichu. Vtedy som si povedala: „Moni, premeň svoju bolesť na silu“. Často som si to opakovala…

5. Časom to všetko pominie. Nesnažte sa to vymazať z hlavy, spomienky vždy zostanú. Bolesť a smútok patria k životu.

6. Ak sa nechcete s nikým o tom rozprávať, píšte si do zošita všetky svoje pocity, čo prežívate, ako sa cítite. Všetko dajte zo seba von na papier. Uľaví sa vám.

7. Vôbec nemusíte vedieť kresliť či maľovať. Maľujte, kreslite. Ja neviem kresliť ani maľovať (okrem slniečka, kvetinky, domčeku… :-). Ale aj tak som to urobila. Maľovala som a dokonca som prekvapila samu seba svojou maľbou a mojich blízkych tiež :-).

8. Vytancujte sa z toho. Pustite si takú hudbu, ktorá sa vám v tom momente žiada. Možno to bude niečo úplne iné ako zvyknete počúvať. Je to úplne jedno. Vraj keď tancujeme, vyprázdňujeme svoju bytosť od starých či nových blokád, rozprúdime energiu, ktorá sa očisťuje.

Nechajte minulosť minulosťou. Nikdy sa nevráti, zostane už len vo vašich spomienkach. Život prináša strach, bolesť, sklamanie. Ale všetko zvládnete. Dokonca budete po týchto skúsenostiach silnejší.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu