7 pravidiel ako prekonať ťažké časy

1.  Pamätajte, že v živote prechádzate rôznymi obdobiami. Každý človek musí pretrpieť niekoľko ťažkých zím, aby sa dožil veľkolepého krásneho leta. Nikdy však nezabudnite, že žiadna zima netrvá večne.


……………………………………………………………….

2.  Veľké, krásne a zdanlivo nedosiahnuteľné ciele slúžia ako skvelý povzbudzujúci prostriedok, keď budete prežívať ťažkosti. Ak sa budete snažiť o veľké a vznešené ciele, ktoré oslovujú to najlepšie vo vás, vaše úsilie vás prenesie cez ťažké časy, ktoré budete prežívať na ceste životom.


……………………………………………………………….

3.  Nikdy nezabudnite, že najväčšie utrpenie najviac prispieva k vášmu rastu. Prežívané utrpenie nás zraňuje, ale súčasne aj lieči. Keď vás život vystaví jednej zo svojich skúšok, nezabudnite, že je to preto, aby vám pomohol otvoriť sa, aby do sveta okolo vás mohli prúdiť láska, sila a možnosti, ktoré sa vo vás skrývajú.


……………………………………………………………….

4.  Neúspech je otázkou voľby. Nič nemôže zastaviť muža alebo ženu, ktorí jednoducho odmietnu porážku. Musíte sa celým srdcom rozhodnúť, že nech sa vám stane čokoľvek, budete pokračovať vo svojej životnej ceste. Keď tak urobíte, zaručí vám to skutočne úspešný život.

……………………………………………………………….

5.  V ťažkých časoch sa ľudia často opustia. Aj keď vás stretne nepriazeň osudu, zachovajte si svoje zvyklosti. Vstávajte skoro ráno. Dodržuje svoju „posvätnú rannú hodinku“ (meditácia, čítanie knihy…). Dobre sa stravujte. Cvičte. Trávte veľa času v prírode. Urobte všetko preto, aby boli čo v najlepšom stave vaše štyri základné dimenzie vašej osobnosti – MYSEĽ, TELO, EMÓCIE a DUŠA.

……………………………………………………………….

6.  Svoje pocity prežívajte naplno. Keď budete prežívať ťažké časy, precíťte aj negatívne zážitky, nepopierajte ich. Prežívajte svoje pocity utrpenia, hnevu alebo smútku, ktoré sa prirodzene objavia. Je v poriadku, ak sa do nich ponoríte, je to dokonca zdravé. Keď ich spracujete, umožní vám to zbaviť sa ich. Nesmiete však v nich uviaznuť. Je dôležité udržať v tom rovnováhu. Prežívajte svoje pocity, aby sa nestalo, že ich potlačíte a začnú vo vás kvasiť. Súčasne využite svoju intelektuálnu silu, aby ste videli kladné stránky, ktoré má v sebe každé utrpenie.

……………………………………………………………….

7.  Nezabúdajte, že ani v najťažších časoch NIKDY NIE STE SAMI.

……………………………………………………………….

Musíte prejsť cez najťažšie obdobie života, aby ste tie najlepšie chvíle vo vašom živote nebrali ako samozrejmosť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokVáš život, vaša cesta…
Ďalší článok5 jazykov lásky