Aké je vaše životné poslanie?

Možno vám už niekto položil túto otázku a vy ste nevedeli na ňu odpovedať. Ocitli ste sa na ceste a hľadáte samých seba. Možno ste teraz bez práce a premýšľate, kam ísť, kam smerovať. Túžite po práci, ktorá vás bude napĺňať a budete mať z nej radosť. Predsa nie je nič úžasnejšie ako to, keď svoju prácu milujete a prináša vám radosť… 

„Jediný spôsob ako byť skutočne spokojný, je veriť, že to, čo robíte, je skvelá práca. A jediný spôsob, ako robiť skvelú prácu je milovať to, čo robíte.“- Steve Jobs

Keď svoj život spojíte s nejakým vyšším poslaním a veľkým cieľom, uvoľní sa vo vás zodpovedajúca vášeň a energia. Tajomstvo, ako vo svojom živote prebudiť mimoriadne nadšenie, spočíva v tom, že objavíte svoje hlavné poslanie. Keď ho nájdete, cítite nadšenie. A čím väčšie nadšenie budete cítiť pre toto poslanie a pre život, tým menej budete potrebovať (alebo chcieť) spať. Pre mnohých ľudí je spánok ako droga. Využívajú ho na vypnutie svojho vedomia a zabitie času. Keď začnú žiť životom, ktorý nie je zhodný s ich najlepšími schopnosťami, začne sa v nich vytvárať zdroj bolesti. Väčšina ľudí si to neuvedomuje – odohráva sa to v podvedomí, to však neznamená, že bolesť neexistuje a neovplyvňuje ich v každom okamihu, pri každom rozhodovaní a plánovaní. A tak mnohí využívajú spánok na to, aby sa vyhli bolesti. 

Pozrite sa na ľudí, ktorí našli niečo, čomu zasvätili svoj život. Ľudia ako Benjamim Frenklin, Máhatmá Gándhí, Matka Tereza a Nelson Mandela spojili svoj život s určitým poslaním, za ktoré sa rozhodli bojovať. Tým zapojili svoje srdce a citovo sa zapálili pre svoju činnosť. 

A keď raz dokážete vytvoriť spojenie so svojím poslaním nielen intelektuálne, ale aj emocionálne, zaplaví vás nadšenie a budete plný energie. Do každého dôležitého poslania zapojte svoje srdce, nie hlavu.

Miluj čo robíš, rob čo miluješ.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu