Ako byť v správnom čase na správnom mieste

Začnem otázkou: Veríte na náhody?

Nie? Dobre, ani ja nie.

Ak náhody neexistujú, tak potom ani to, že niekto má šťastie a je v správnom čase na správnom mieste, nie je náhoda.

Náhoda je slovo, ktoré ľudia vymysleli, aby pomenovali známy efekt, ktorého príčina je neznáma. Každý efekt však má svoju príčinu.

Dáva vám to zatiaľ zmysel?

Premýšľajte ďalej…

Hovorí sa, že šťastie praje pripraveným a rovnako je to aj v tomto prípade.

Nemôžete vždy kontrolovať čo sa deje okolo vás. Nedokážete vedome ovplyvniť, aby ste boli tam, kde máte byť, práve vtedy, keď sa to hodí.

Je však jeden veľmi dôležitý faktor, ktorý pod kontrolou máte. Vec, bez ktorej by vám nepomohlo, keby ste boli aj na tom najlepšom mieste na svete v najlepší možný čas.

Chcete vedieť, čo to je?

Pozrite sa do svojej minulosti. Možno ste už niekoľkokrát boli v správnom čase na správnom mieste, len ste nevedeli, že sa to deje. Neboli ste si toho vedomí a tak ste nevyužili šancu, nezrealizovali nápad, nepočúvali rady a znamenia.

Nestačí byť v správnom čase na správnom mieste. Musíte si byť vedomí, že ste správnom čase na správnom mieste. A často si toho budete vedomí, až keď sa na celú situáciu pozriete spätne.

Čo znamená byť si toho vedomý?

Znamená to byť otvorený:

  • možnostiam,
  • príležitostiam,
  • rastu,
  • riziku, ktoré sa oplatí podstúpiť,
  • pripravený využiť príležitosť, ktorá sa vám naskytla…

Nečakajte preto na správny čas a správne miesto, ale začnite teraz. Pustite sa do veci, ktorá vám napadla. Cvičte, trénujte, zlepšujte sa, aby ste boli pripravení využiť situáciu, keď budete v správnej chvíli na správnom mieste.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokMáte svoj psychický príjem?
Ďalší článokČo je liekom proti strachu?