Ako pracovať so svojou mysľou?

Čo nájdete v rozhovore…

Ako zefektívniť svoj deň

Nájdite si čas vstávania vtedy, kedy sa cítite dobre a s určitým zámerom: „Dnes chcem dokončiť….“, alebo „Chcem sa posunúť….“.

Ako si zadeliť svoj výkonný/produktívny čas, kedy vás nikto nebude vyrušovať. Určiť si čas na 2 hodiny denne. Napr. od 10:00 do 12:00 pracujem vždy na tých najdôležitejších veciach. V tomto čase neriešim emaily, telefonáty. Pretože multitasking roztriešťuje pozornosť.

Niekomu môže vyhovovať práca vo „flow“. Pracujem tak, ako si dovoľujem.

Ako si vybudovať zvyk

Skvelým pomocníkom sú denníky, ktoré vám pomôžu vybudovať si zvyk. Slúžia ako podporní partneri, ktorí vás nakopnú. Denníky sú zamerané na rannú časť dňa a večer. Ráno je zamerané na zámer dňa, vizualizáciu. Vizualizácia nielen obrazu, ale aj pocitov a celkového procesu – napr. ako reálne píšem strany do diplomovky.  Večer vám poslúži na vysypanie negatívneho mentálneho koša. Na to všetko, čo sa vám počas dňa nedarilo, negatívne presvedčenia o vás samých. Vyčistiť si myseľ pred spaním.

Vedomie a podvedomie

Naša myseľ je rozdelená na dve časti. Vedomie a podvedomie. Vedomie, ktoré máme pod kontrolou.

Podvedomie je emočná myseľ a tá nám dáva ten náboj, kde sa spúšťa nadšenie. Sú tu uložené naše zvyky a automatické reakcie. V živote sa naučíme ako zvládať situácie automaticky – podvedome.

Ak príde situácia – napríklad nahnevaný človek – vtedy to nie je to vedomie, ktoré riadi našu činnosť, ale povedomie, emócie a naučené reakcie. Preto často spravíme to, o čom vedome vieme, že nám neslúži. A preto často reagujeme tak, ako nechceme. Je potrebné vziať myšlienky a pretransformovať do povedomia a naučiť podvedomie fungovať iným spôsobom. Nové zvyky nám pomôžu v tom, že sa inak cítime emocionálne aj fyzicky a začneme dosahovať iné výsledky.

Ak chceme v živote dosiahnuť viac, základom je, že si musíme o sebe aj viac myslieť. Zmeniť predstavu o tom, kým som. Vytvoriť si vlastný svet, čomu verím.

Zmena

V živote každého z nás, prídu zmeny. Naučme sa vidieť veci také aké sú, ale nie horšie. O tom je aj osobný rozvoj. Viem prísť na to, ako sa dostať z negatívnej situácie. Nie je to o tom, mať ružové okuliare. Jednoducho nám do života prídu aj veci, ktoré sme si nepritiahli. Stačí ich však akceptovať bez odporu a hľadať spôsob ako ich zvládnuť. Nájsť v tom benefit.

Ako zvládnuť ťažké emócie…

Je v poriadku ich precítiť. Ale nedržať sa tej emócie dlho, týždeň a viac. Nezáleží akú veľkú krivdu cítime voči niekomu, pretože nakoniec krivdu môžem cítiť len JA. Škodím len sám sebe.

Ak sa cítim zle, dlho som premýšľal nad vecami, ktoré mi spôsobujú zlé myšlienky. Ak sa cítim smutný, dlho som premýšľal nad smutnými vecami. Treba zámerne zmeniť svoju pozornosť… ísť na prechádzku, pozrieť si dobrý film…  

Prečo je dôležitý podporný partner

Ak chcete zažiť veľký rast, spájajte sa s ľuďmi, ktorý tiež chcú zažiť veľký rast. S podporným partnerom je menšia pravdepodobnosť, že sa vzdáte svojich cieľov. Je to niekto, kto vám rozumie

Ako sa naučiť povedať láskyplne NIE…

Ako zvládnuť konflikty…

Aj to sa dozviete v tomto rozhovore.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu