Reálne alebo nereálne ciele?

„Ľudia bohatnú vďaka tomu, že konajú istým spôsobom.
A aby mohli robiť a konať musia byť schopní istým spôsobom aj myslieť.
Spôsob akým človek koná, je priamym následkom spôsobu, akým o veciach uvažuje.“ – Wallace D. Wattles z knihy: Istou cestou k bohatstvu

Čo to má spoločné s reálnymi alebo nereálnymi cieľmi?

Existuje postupnosť, ktorú bohužiaľ mnoho ľudí nedodržiava.

Myslenie -> Konanie – > Výsledky

Väčšina ľudí však začne od konca. Keď sa rozhodujú aký cieľ si dajú, pozerajú sa na to, aké výsledky teraz dosahujú a aké výsledky sú pre nich na základe toho reálne. Ich výsledky rozhodujú, nad akým cieľom budú uvažovať.

Keďže sa zameriavajú na súčasné výsledky, obmedzujú ich presvedčenia ako: „Už som sa snažil doteraz a nevyšlo to.“, alebo „Čo ak to nevyjde ani teraz?“.  Z toho plynú negatívne pocity.

A tak, ako sa cítime, tak potom konáme…

Ako si myslíte, že bude konať človek, ktorý neustále myslí na to, že v minulosti sa mu niečo nepodarilo a obáva sa, že to ani teraz nevyjde?

Áno, ide tak na polovičný plyn. Koná  s neistotou a obmedzujúcimi presvedčeniami. A to je dôvod, prečo dosiahne približne tie isté výsledky ako vždy.

V čom je problém?

Ten sa skrýva na začiatku. Jeho odrazový mostík bolo porovnanie s realitou. S tým, čo už má, čo už vie, čo už dokázal.

Pozrite sa na to ako človek, ktorý rozumie postupnosti: Myslenie -> Konanie – > Výsledky

Začnite myslieť inak. Myslite na to, čo naozaj chcete, nech vás neovplyvňuje minulosť, situácia, v ktorej sa teraz nachádzate či výsledky, ktoré ste už dosiahli. Pretože aj päťkár sa môže stať jednotkárom, keď sa prestane obmedzovať „nálepkou“ päťkára.

Ak viete, čo robíte, sústredíte celú svoju pozornosť na to, čo chcete. Nie na to, čo máte. Ak to spravíte, potom sa to odrazí aj na vašich dobrých pocitoch. Už to nebude len fantázia, ale s takýmto prístupom si začnete priťahovať do života iné myšlienky, ľudí, okolnosti. Ak si dobrý pocit udržíte, s nadšením a plným nasadením si správnu cestu nájdete.

Pamätajte, aj malý úspech, malý krôčik vpred môže podporiť vaše pocity, konanie a nové výsledky.

Ak budete pozorovať len súčasnú situáciu a myslieť na to, čo TERAZ máte, čo TERAZ je, budete dosahovať výsledky, ktoré TERAZ máte. Budú zväzovať vaše myšlienky, pocity, konanie na rovnakej úrovni.

Na to, aby ste sa posunuli na vyššiu úroveň potrebujete na inej úrovni myslieť, cítiť aj konať. Zmeníte to tým, že spravíte rozhodnutie získať niečo oveľa viac, ako ste doteraz kedy vôbec získali.

Tak teda reálne či nereálne ciele?

Reálne ciele sú založené na realite. Na tom, čo už teraz je. Aj tie sú potrebné, ale na to, aby vám pomohli prejsť týždňom, mesiacom.

Nereálne ciele – fantastické ciele sú založené na fantázii. S tými dosiahnete vysnívanú budúcnosť. V nich sa ukrýva motivácia a energia konať.

Prekonajte prekážky, choďte aj do nových príležitostí, možno niekedy aj zariskujte, získajte vnuknutie z intuície a vytrvajte. Vytrvalosť závisí na tom, čo naozaj chcete a túžba je spúšťačom vytrvalosti.

Začnite proces úspechu tým, že zabudnite na to, čo je teraz, ale povedzte si, čo naozaj chcete.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko (NE)robiť rozhodnutia
Ďalší článokAko pracovať so svojou mysľou?