Ako sa nenechať ovládať strachom

Existujú 2 spôsoby ako sa zbaviť strachu.

1. Nebrzdí vás strach

To, čo vás v skutočnosti brzdí je, že nedávate pozornosť niečomu, čo je oveľa väčšie ako ten váš strach.

Pozrite sa bližšie na to, na čo sa zameriavate keď cítite strach? Pripomeňte si konkrétnu situáciu, kedy ste kvôli strachu cúvli. Kam vtedy išla vaša pozornosť? Možno to bolo niečo, čo ani nebolo skutočné, bola to len imaginárna predstava, ktorá ešte ani nenastala. A práve táto imaginárna predstava, nás často zastaví na ceste za našimi snami.

Pri každej túžbe, cítite, že by ste niečo mali spraviť, a okrem strachu je tam potreba, túžba, možno nutnosť, volanie srdca, duše, snaha utiecť pred situáciou, ktorá vám nevyhovuje.

Ak pociťujete obrovskú túžbu, zamerajte sa na ňu a ona bude rásť.

Mám pre vás jeden skvelý tip, ako zmeniť svoj pohľad na situáciu:

Napíšte si dôvod, ktorý je väčší ako váš strach. Kľudne 10 x, 10 dní. Potom sa budete inak pozerať na situáciu. Myseľ sa prepne a zrazu strach sa premení na výzvu.  

2. Spôsob AKO, existuje

Boli sme naprogramovaní tak, že ak nevieme AKO to urobiť, tak do toho nemôžeme ísť. Lebo to vnímame ako riziko. Vážime si istotu viac ako svoje šťastie a naplnenie v živote.

Ak dáte do toho všetko a veríte, že ten spôsob ako existuje, aj keď ho ešte nevidíte, uvidíte ako sa zrazu všetko dá do pohybu, otvoria sa možnosti a umožní vám to prejsť do inej úrovne myslenia.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu