Ako poraziť vnútorného kritika

Spôsob akým interpretujeme vnútorného kritika  závisí od 3 faktorov:

  1. Naša fyziológia – rozhýbte telo, rozprúďte svoju energiu a vtedy sa vám bude lepšie premýšľať. Získate viac energie pre seba ako váš vnútorný kritik.
  2. Focus – čomu budete dávať svoju pozornosť? Zameriate sa na neúspešnú minulosť? Alebo zameriate svoju pozornosť na ľudí, ktorý začali podnikať aj v čase krízy a dnes sú úspešní? To vám pomôže v tom, že začnete dávať pozornosť na veci, ktoré sa dajú urobiť.
  3. Slová, ktoré používame majú veľkú moc. Aké pomenovanie dáte veciam? Pretože slová nesú nejakú emóciu, asociáciu.

Cieľom nie je vymazať svojho vnútorného kritika. Cieľom je to, aby ste dokázali urobiť to čo chcete, či tam kritik je alebo nie. Vezmite život do svojich vlastných rúk a nenechajte ho ovplyvňovať vaším vnútorným kritikom.

Dva tipy ako rýchlo spracovať vnútorného kritika

  1. Vypíšte sa z vnútorného kritika, napíšte všetky negatíva, ktoré vás napadnú a potom ten papier spáľte. Pozerajte na to, ako vaše negatívne myšlienky horia, idú preč. Pre podvedomie je to veľmi silný signál, že vás to opúšťa a je to už mimo vás.
  2. Urobte si hru so svojim vnútorným kritikom. Ak sa vám do niečoho nechce, napr. umyť riady, urobte to práve preto, že vaša myseľ to nechce urobiť.

Pozrite si celé video, kde vám poviem, ako oslabiť moc, ktorú doteraz nad vami mal váš vnútorný kritik, aby ste mohli žiť ľahšie a slobodnejšie.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko sa nenechať ovládať strachom
Ďalší článokSkrytý dar strašných dní