Ako si urobiť krajší deň každý deň

3 tipy ako mať krajší deň – každý deň

Tu sú, ktoré ti pomôžu mať krajší deň každý deň:

1. Na čo sa tešíš

Odpovedzte si na tieto otázky (kľudne si ich napíšte aj do diára):

 „Na čo sa dnes tešíš?“, alebo „Čo by ti dnes mohlo urobiť radosť?“.

Niekedy sa možno ťažko hľadajú odpovede  na tieto otázky. Ale práve vtedy, keď sa prinútite zamyslieť nad nimi, prevládnu pozitívne myšlienky nad negatívnymi myšlienkami.

Aj keď možno nezačnete deň najlepšie, stále tam bude niečo, na čo sa môžete tešiť. Preto si napíšte tie otázky a urobte to, čo vás poteší, čo vám na konci dňa pozdvihne náladu.

2. Pochváľte niekoho

Pochvala má byť konkrétna, nie všeobecná. Taká, aby ste vy mali dobrý pocit z toho, že ste človeka za niečo pochválili. Emóciu, ktorú chcete dať von, musíte najskôr precítiť vo svojom vnútri. Ak sa dostanete do stavu ocenenia, pochvaly a vďačnosti, povznesie vás to po celý deň.

Vyjdite zo svojej zóny komfortu a váš dobrý pocit sa zosilní. Pochváľte niekoho, ku komu nemáte veľmi blízko, no robí niečo naozaj dobre. Urobíte pekný deň nielen jemu, ale aj sebe.  Tento pocit ocenenia vám dodá pozitívnu energiu, ktorú môžete čerpať počas dňa.

3. Inšpirujúci vstup

Často sa stáva, že sa nechávame ovplyvniť okolnosťami zvonka a to potom vplýva na to, ako myslíme a ako sa cítime. Využite tento kolobeh vo svoj prospech. Kontrolujte svoje vstupy, ktoré si vpúšťate do vlastnej mysle.

Začnite deň tým, že si aspoň 5 minút prečítate, pozriete si alebo vypočujete niečo, čo vás inšpiruje.

Použite jednu z týchto troch zásad a budete mať krajší deň – každý deň.

Bonusový tip:

Pošlite lásku tým, ktorí vás hnevajú.

Asi každý zažíva v živote nedorozumenia, hádky alebo nás z času na čas niekto nahnevá. Odporúčam vám sadnúť si a poslať tým ľuďom lásku. Aby vám to išlo ľahšie, spomeňte si na situáciu, kedy ste cítili veľmi silnú lásku. Môže to byť situácia s deťmi, domácim maznáčikom, priateľom, manželom/manželkou… Keď to máte, prineste do tohto obrazu osobu, ktorá vás nahnevala. Udržte si pocit lásky aspoň sekundu – dve. Ak v tom zotrváte dlhšie, bude to super.

Použite niektorú z týchto zásad hneď ráno. Pretože ráno je najvhodnejší čas, kedy najviac môžete ovplyvniť vašu myseľ a naladiť sa tak, ako chcete – na krajší deň.

V novom Školskom motivačnom diári 2021/2022 nájdete návod na ranné naladenie špeciálne navrhnuté pre študentov. Pomôže im začať deň tak, aby sa cítili motivovaní, sebavedomí a zastavili množstvo (často deštruktívnych) myšlienok, ktoré im víria mysľou.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

1 komentár

  1. Dobrý deň.
    Chcem sa poďakovať za motivačné kalendáre. Odkedy som ich objavila, asi 3 roky, stále si ich kupujem.
    Sú pre mňa povzbudením, každý deň si niečo zapisujem a potom porovnávam, čo sme robili alebo zažili minulého roku v tento deň…
    Sú tam krásne obrázky, citáty, dokonca aj maľovanie mandaly, ktoré ma niekedy ukľudní..
    Ďakujem , Eva Husnajová

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu