Bojíte sa zmeny?

Zmeniť samého seba je dobrý spôsob, ako zabezpečiť, aby ste sa učili, rástli a prispôsobovali sa zmenám v živote.

Zmeniť sa, však občas naháňa strach i keď je to zmena k lepšiemu. Ale prečo sa tak bojíte zmeny?

Je to preto, že analyzujete, čo si pomyslia vaši blízky ľudia ak urobíte nejakú zásadnú zmenu vo svojom živote? Alebo nemáte na to energiu a čas? Obávate sa, že ak by ste niečo zmenili, vaša životná situácia by sa zhoršila? Bojíte sa, že vašou zmenou utrpia vaše vzťahy a nebudú vás chápať? Že po vašej zmene stratíte svojich blízkych či priateľov? Nemáte na to dostatok odvahy?

Zmena však spočíva v tom, že vy sa chcete cítiť lepšie, chcete byť najlepšou verziou seba samého. Nemusíte robiť hneď radikálne životné zmeny a meniť celý váš život.

Stačí začať malými jednoduchými zmenami, ktoré obohatia váš život, pri ktorých budete pociťovať radosť:

  • nájdite si nejaký nový koníček: začnite cvičiť, behať, meditovať, záhradkárčiť, maľovať, jazdiť na koni.
  • zmeňte niečo na svojom zovňajšku: stačí zmeniť len účes, alebo obnoviť šatník.
  • zmeňte niektorý zvyk: ak neskoro vstávate, začnite vstávať aspoň o hodinu skôr. Ak pijete málo čistej vody, začnite piť o dva poháre naviac.
  • nájdite si zmysel vášho každodenného života: napríklad, že urobíte každý deň niečo pre svoje zdravie.
  • stretávajte sa s novými ľuďmi: prihláste sa do nejakej organizácie, začnite sa učiť cudzí jazyk, nájdite si nového priateľa, alebo mentora.
  • zmeňte svoj prístup k životu: vypestujte si každodennú vďačnosť, alebo buďte k sebe láskavejší.
  • naučte sa nejakú novú zručnosť: zapíšte sa na hodiny jogy, naučte sa programovať webové stránky, zapíšte sa do rečníckeho klubu.
  • stanovte si vaše životné priority: napríklad tráviť viac času so svojou rodinou a menej času na sociálnych sieťach.

Nebojte sa zmeny.

Stačí začať len úplne malými zmenami. Ak túžite vytvoriť pozitívnu zmenu (napríklad aj po nejakej kríze v živote) choďte do toho. Pretože sa ľahko môže stať, že váš každodenný zhon vás natoľko pohltí, že zabudnete skutočne žiť život taký, aký ste vždy chceli. Nečakajte, kým sa budete cítiť inak, aby ste sa stali inými. Zmena správania je kľúčom k tomu aby ste zo seba mali lepší pocit. Nezačnete sa zázrakom cítiť sebavedomejšie, ak si nebudete dávať výzvy. Ani zrazu nepocítite nával motivácie, pokiaľ skutočne nezačnete pracovať na splnení svojho sna. Zmeňte svoje správanie, a tým zmeníte aj to, ako sa cítite. A vy sa predsa chcete cítiť lepšie. Nie je to tak?

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu