Zaujalo nás z knihy: Osho – 365 meditácií na každý deň v roku

Označenia

Nepoužívajte slová šťastie a nešťastie, pretože so sebou prinášajú posudzovanie. Jednoducho pozorujte bez súdenia – len hovorte: „Toto je pocit A a toto je pocit B.“

Pocit A je preč, teraz je tu pocit B a vy ste iba obyčajní pozorovatelia. Náhle si uvedomíte, že keď nazvete šťastie jednoducho iba „A“, nebude mať v sebe toľko šťastia, a keď pomenujete nešťastie „B“, nebude zahŕňať toľko nešťastia. Len tým, že tieto pocity označíte ako A a B, vytvoríte si od nich odstup.

Keď vyslovíte slovo šťastie, je v ňom obsiahnuté veľa. Hovoríte tým, že si ho chcete udržať, že nechcete, aby vás opustilo. Keď vyslovíte slovo nešťastie, nepoužívate len slovo; je v ňom obsiahnuté veľa. Hov22.tyzdenoríte tým, že ho nechcete, že by tu nemalo byť. Všetky tieto veci sa hovoria podvedome.

Takže používajte tieto nové označenia daných pocitov sedem dní v týždni. Buďte len pozorovateľom – ako keď sedíte na vrchole kopca a údolím sa tiahnu oblaky, prichádza východ či západ slnka, môže byť noc alebo deň. Buďte len vzdialení pozorovatelia.

Osho z knihy 365 meditácií na každý deň v roku (str.27)

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu