Zaujalo nás z knihy: Richard Carlson – Netrápte sa pre maličkosti

Prvá kapitola: Netrápte sa pre maličkosti

Často sa dokážeme rozhnevať nad vecami, ktoré po pozornejšom preskúmanú nie sú až také dôležité. Zameriavame sa na malé problémy či starosti a neúmerne ich nafukujeme. Niekto nás, napríklad, predbehne v hustej premávke. Namiesto toho, aby sme na incident v momente zabudli a pokračovali v našich plánoch, presvedčíme samých seba, že náš hnev je opodstatnený. Predstavujeme si konfrontáciu s neprispôsobivým vodičom. Namiesto toho, aby sme na incident jednoducho zabudli, mnohí z nás neskôr dokonca rozprávajú o tejto udalosti známym.

Prečo radšej toho vodiča nenecháme, nech si ide svojou cestou? Pokúsme sa mať pre neho pochopenie, spomeňme si, aké nepríjemné by bolo pre nás, keby sme sa museli tak veľmi ponáhľať. Týmto spôsobom si dokážeme udržať vlastný pocit spokojnosti a vyhneme sa tomu, aby sme brali problémy iných ľudí osobne.

pablo (2)

Existuje veľa príkladov podobných „maličkostí“, ktoré sa nám stávajú každodenne. Či už musíme čakať v rade, čeliť neférovej kritike, alebo urobiť väčšinu práce bez pomoci iných ľudí, naozaj sa nám oplatí netrápiť sa pre nepodstatné veci. Mnoho ľudí príde pre sužovanie sa o toľko svojej životnej energie, až úplne stratia kontakt s nádherným zázrakom bytia. Ak si ale vytýčite za cieľ, že sa prestanete trápiť pre maličkosti, zistíte, že máte zrazu oveľa viac energie na to, aby ste mohli byť láskavejšími a pokojnejšími ľuďmi.

Richard Carlson z knihy Netrápte sa pre maličkosti (str.1-2)

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu