Môžeš byť, robiť a mať čokoľvek, ak…

Môžeš mať, robiť a byť čokoľvek, ak splníš jednu podmienku…

Pamätám si, že keď som si túto skutočnosť uvedomil, cítil som sa, akoby som konečne našiel kľúč. Tajný recept k osobnému rastu (Prezradím ti ho, čítaj ďalej.)

A skutočne sa mi darilo…

Získal som vzťah, po ktorom som dlho túžil. Získal som dom, peniaze, auto z nástenky vízií (to bol tiež veľmi poučný príbeh, ktorý ti niekedy porozprávam). S manželkou sme pracovali na spoločných nápadoch, prišlo prvé dieťa… Darilo sa mi, ale potom som na to zabudol.

Stratil som ten kľúč – tajný recept.

Začal som viac riešiť výzvy a úlohy, ktoré som mal pred sebou, ako podstatu, ktorá mi dovtedy dávala motiváciu a nadšenie.

Ako povedal americký spisovateľ Robert A. Heinlein

„Pri absencii jasne definovaných cieľov sa stávame podivne lojálni k vykonávaniu každodenných drobností, až kým sa nimi nakoniec nestaneme zotročení.“

Počul som ten citát snáď 100x a aj teraz mi dáva ešte väčší zmysel než naposledy.

Pred pár dňami som ten kľúč opäť našiel. A tak ho dávam aj tebe.

Cez víkend som počúval rozhovor s Joe Vitale – jedným z účinkujúcich vo filme Tajomstvo.

Joe je veľkým zástancom zákona príťažlivosti, ktorý hovorí, že to, na čo myslíš máš tendenciu pritiahnuť do svojho života. Zároveň však je zástancom AKCIE, pretože ako hovorí: 74 kníh, ktoré napísal, napísal vďaka tomu, že začal konať.

V jednom momente Joe Vitale hovorí:

„Môžeš byť, robiť alebo mať čokoľvek, ak vieš kontrolovať svoju myseľ.“

BINGO!

To je presne ten kľúč.

Všimni si, celý osobný rast. Akákoľvek technika, proces, meditácia, vizualizácia, nástenka vízií… všetko sa to spája v jednej veci – zobrať do vlastných rúk kontrolu nad svojou mysľou.

Ty nie si len svoje telo. A nie si ani svoja myseľ či myšlienky. Si niečo viac. Si duchovná bytosť, ktorá zažíva túto fyzickú realitu.

Keď sa začneš oddeľovať od svojej mysle, keď si začneš držať priestor medzi tebou a svojimi myšlienkami, zistíš, že niektoré deštruktívne myšlienky ti prichádzajú často:

„Nie si dosť dobrý. Kto si myslíš, že si?! To si ty nezaslúžiš. To nedokážeš. Oni áno, ale ty…? Znova si spravil hlúposť.“

To všetko sú myšlienky, ktoré sa vracajú možno aj k tebe. Keď však začneš kontrolovať svoju myseľ a plne sa s tým, že ty nie si tvoja myseľ, budeš vedieť s odstupom povedať:

„Aha, znova je tu tá myšlienka. Teraz jej nechcem venovať pozornosť. Volím si myslieť niečo iné.“

Keď toto spravíš, v tom momente prichádza sloboda.

Od toho momentu môžeš byť robiť a mať čokoľvek, pretože ty kontroluješ svoju myseľ.

Takže, čo je ten kľúč, ten tajný recept k akémukoľvek rastu?

Pripomeň si ho. Budeš si ho lepšie pamätať.

Želám ti fantastický deň.

Michal

P. S. Ak sa ti tento článok páčil, veľmi ocením, keď ho budeš zdieľať.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu