Nech je muž mužom a žena ženou

Viete, prečo práve ženy môžu zachrániť svet? Lebo je v nich už od prírody zakorenená materinská láska. Ony sú väčšinou tie, ktoré v rodinách rozosievajú pokoj, lásku, harmóniu, starajú sa o poriadok a krásu domova. Majú pre to cit, robia to prirodzene, inštinktívne, nemusia sa to učiť.

V dnešnej dobe ženy prevzali od svojho mužského náprotivku gestá, slovník, výbušnosť, správanie, honbu za postavením, mocou, bohatstvom.

Kde sa stala chyba? Všetko sa to opäť začalo v detstve. Možno si pamätáte, ako vás v škôlke postavili všetkých k múru, dievčatká aj chlapcov spolu, a povedali vám: „Deti, utekajte! Kto bude prvý pri plote, vyhral!“ Takouto a inými hrami, porušujúcimi základné energetické princípy ženského a mužského sveta, motivovali dievčatká, aby sa snažili vyrovnať chlapcom.

Deti by sa však mali vychovávať tak, aby sa v dievčatách rozvíjala nežnosť, láskavosť, citovosť, jemnosť, intuitívnosť, srdečnosť a materskosť. Žena je krásna, keď je ženou, muža zasa ctí charakter. Ak máte doma synov, rozvíjajte v nich odvahu, rozhodnosť, priamosť, iniciatívnosť, nech z nich vyrastú skutoční chlapi, ktorí budú vedieť v dospelosti chrániť svoje rodiny. Nesnažte sa tieto vlastnosti dolovať u dievčat, lebo potom do sveta vyšlete ženy, v ktorých bude chlad a bojovnosť a ich rozum bude pracovať logicky a systémovo, teda tak, ako to majú dispozične dané muži.

Z dievčat nech vyrastú ženy, ktoré budú vedieť povzbudiť a pochváliť svojich partnerov, lebo oni to tiež potrebujú. Teší ich záujem ženy a rodiny o ich prácu. Aj tvrdý chlap chce (aj keď to nahlas neprizná), aby žena bola jeho fungujúcim srdcom.

Nech teda ženské bytosti zajtrajška ovládajú umenie vytvoriť domov s pokojnou atmosférou, lebo muž netúži po návrate z práce po ničom inom ako po pokoji.

Ženy nech vydávajú žiaru a vôňu duše. Muži nech ich chránia, lebo žena je srdcom rodiny, potrebuje ochranu. Chlap nech je hlavou, ktorá odolá nárazom zvonka. Nech je silný telom i dušou, pevným domom, v ktorom budú môcť prebývať jeho najbližší s pocitom, že sú chránení.

Žena nie je stavaná vykonávať úlohu muža, je toho potom na ňu priveľa. Potrebuje pocit bezpečia, istotu, nehu a lásku, potrebuje vnímať, že je milovaná. Potom to dokáže stonásobne vrátiť. Áno, toto je tá sila, ktorá obráti svet, áno, toto je ten prebudený tok lásky, ktorý zo žien tryská v dnešnej dobe čoraz viac a viac.

Matka je totiž oporou domova, spoločnosti, národa aj celého ľudstva, preto by mala v sebe objaviť tajomstvo pokojnej mysle a vnútorného ticha.

Takto krásne o tom napísal Palko Baričák v Šlabikári šťastia: Sebapoznanie, súvislosti, sebapremena.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu