Nový rok, nový začiatok?

Nový rok, pre niekoho môže znamenať aj nový začiatok. Vziať so sebou cenné skúsenosti z predchádzajúcich rokov v ktorých sme našli ponaučenia, ktoré prispeli k nášmu osobnému rastu.  Rok očistený od negatívnych vzorcov, návykov a presvedčení. Očistený od vzťahov, ktoré nám  bránili v napredovaní.  Pretože ak máte v sebe ešte niečo nespracované, príde vám znovu do života presne taká situácia či osoba, ktorá vám to bude dovtedy ukazovať, kým sa s tým nezačnete zaoberať.  Až po vyčistení zranenia, už nebudete zažívať podobné situácie. Preto buďte vďačný aj za vzťahy, ktoré vám ublížili, no v konečnom dôsledku vás posilnili a stali ste sa silnejšími.

Ako začať nový rok?

Možno patríte k ľuďom, ktorí si dávajú predsavzatia a ciele. Možno patríte k tým ostatným a ste odporcom predsavzatí. Nie je dôležité kam patríte. Dôležité je počúvať samého/samú seba.

Niekto začne nový rok naplno, podľa plánov a cieľov, ktoré si určil. Vy to však môžete cítiť inak. Doprajete si čas len tak byť. Ako hovorí Katarína Runa: „Smie to tak byť“ :-). Tak ako som si ho dopriala ja, počas decembra. Všetkému som nechala voľný priebeh, nič neplánovala. Aj keď plány v novembri na december boli úplne iné :-). Počúvla som svoju intuíciu a dopriala si čas pre seba, rodinu, čas na meditácie a na knihy. Odhodila som veslá a nechala svoj čln voľne unášať. Popri tom som sa kochala prírodou a užívala si každý okamih. Nesnažila som sa riadiť smer. Naučila som sa, že si mám oddýchnuť, ak to tak cítim a len sledovať, čo sa deje. Lebo život sa bude diať aj bez vášho pričinenia. Stala som sa na chvíľu len pozorovateľom. Prehodnocovala som celý svoj rok. Moje úspechy, splnené sny, cestovateľské zážitky, ale aj neúspechy, zlyhania, situácie, ktoré ma zranili. Z môjho života odchádzali ľudia. Často bez pričinenia. Nehodnotila a nesúdila som, nechala som ich ísť vlastnou cestou. Naša spoločná cesta sa skončila, každý potrebuje ísť iným smerom.

Uvedomila som si jednu dôležitú vec. Tento čas, kedy som všetko nechala len tak plynúť mi dal viac, ako mesiac vopred naplánovaných krokov, cieľov, činností. Bol to čas nie pre mňa, ale čas, ktorý potreboval niekto iný. Partner, rodina, či priatelia, ktorí mali tento čas na dozretie a pochopenie situácií pre svoj osobný rast. U nás to bol priestor môjho partnera, ktorý si uvedomil, čo chce v živote a čo už nie. Kam chceme spoločne náš vzťah smerovať. Bol to jeho čas.

Zároveň tento čas bol tichom mojej blízkej osoby, ktorá mlčala už dlhší čas. Hnevalo ma to. Kládla som si otázku, prečo sa mi to deje, v čom ma to zrkadlí? Veď ja nie som človek, ktorý by nechal druhého bez odpovede, dlhého ticha… Za ten čas som spracovala v sebe emócie z mlčania toho druhého a využila tento čas pre seba a svoj rast. Ak sa vám stane niečo podobné, povedzte si nasledovné: „Jeho/jej mlčanie nemá nič spoločné so mnou. Prežíva  svoje vlastné emócie.“ Ak má byť tento človek vo vašom živote, bude tam. Ak nie, treba to prijať, nechať ho odísť a vy kráčajte svojou vlastnou cestou.

Teším sa na nový začiatok. December – pre mňa mesiac ticha, času kedy som nechala všetko plynúť, som nabrala dostatok energie na ďalšie kroky a zmeny v mojom živote. Budú sa týkať predovšetkým mňa, môjho zdravia, dokončenia projektov a nových vzťahov. A ktovie, možno do vzťahov, o ktorých som si myslela, že sú už stratené, zaveje nový vietor a smerovanie.

Nový rok vítam s láskou, vďačnosťou a pokorou.

Či už začnete nový rok naplno, alebo si doprajete čas LEN TAK BYŤ, robte tak, ako to cítite. Počúvajte samých seba.

Moje prianie pre vás…

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

4 KOMENTÁRE

  1. Ďakujem za prenádherné slová a potvrdenie v tom že je v poriadku keď som nenapísala do tohto roku zatiaľ ani jeden cieľ.Ďakujem za krásne prianie so želaním mať v sebe dostatok sily odvahy múdrosti žiť takto každý jeden deň.

  2. Ďakujem za krásne prianie.
    Motivovalo ma k tomu aby sme ho zverejnili na našej obecnej stránke.
    Tým by sa rozšíril počet osôb, ktoré by mali k nemu prístup.
    Ak s tým budete súhlasiť s veľkou radosťou to zverejníme.
    Určite bude inšpiráciou pre ďalších.
    Želám Vám tiež všetko len to najlepšie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokZhrnutie roka a vaše TOP 3 ciele na 2022
Ďalší článokObdivujem ťa…