Recenzia knihy: Zázrak sebalásky – Bärbel Mohrová

Ak nič nemáte, dokážete niečo darovať? Odpoveď je nie. Ak sa nemilujete, dokážete niekoho milovať? Ak nemilujeme seba, nedokážeme venovať ani lásku. Možno sa to zdá nereálne a zvláštne. Ale, ako môžeme darovať lásku, keď ju my sami nedávame tomu, kto ju najviac potrebuje a kto si ju najviac zaslúži? Áno, myslím na nás samých.

Autorka to tiež vie. Preto nám dáva možnosť nájsť sebalásku. Keď sa nám niečo nedarí alebo sa nám niečo nepáči, obviňujeme sa. Keď sa pozeráme do zrkadla, hovoríme si: som tak hlúpy, škaredý, tučný,….

TO NIE JE ŽIVOT.

pictureproviderČlovek by mal milovať najprv sám seba. Žijeme spolu každý deň, každú minútu i sekundu. Čo je vlastne krásne? Krása je nereálna. Každému sa páči niečo iné, preto sa nedá povedať čo je skutočne krásne.

Každému ide niečo iné, vie niečo iné, robí niečo iné. V ničom nevynikáme? V takom prípade sme vo viacerých veciach priemerní, vieme viac vecí. Ak sa nám niečo nedarí, práve my sme tí, ktorí si to vyčítame a karháme sa za to. Malo by to prestať, to nie je život. A práve preto je tu táto knižka. Zázrak sebalásky.

Túto knižku čítam už 2týždne a život sa mi pomaly ale iste začína meniť. Keď sa pozriem do zrkadla, nevidím iba chyby, ale hľadám i to dobré. Je jedno či sa mi páčia moje oči alebo úsmev, podstatné je, že už vidím to dobré a pekné. Začínam veriť na šťastné konce. Priznám sa, vždy som v nich verila, avšak neverila som, že sa to môže stať i mne. Teraz verím, že môže. Môže? Určite sa to stane, neviem kedy, ale som si istá že aj ja budem šťastná. Každý má právo na šťastie bez ohľadu na to, ako vyzerá či aké má chyby.

Kniha je rozdelená na niekoľko kapitol, ktoré sú od seba oddelené citátom. Obsahuje veľké množstvo cvičení, ktoré pomôžu človeku pri získavaní sebalásky a čo je na tom najlepšie? Netreba ich urobiť všetky. Autorka v knihe píše a upozorňuje na to, že cvičenia treba robiť iba ak ich naozaj chceme robiť a hlavne, treba ich robiť s radosťou. Kniha sa pomyselne delí na dve časti: začiatok sebalásky a sebaláska pre pokročilých.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu