S kým by si sa chcela stretnúť, keby to bolo možné?

Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete

Raz sa ma môj kolega opýtal:  „S kým by si sa chcela stretnúť, keby to bolo možné? Môže to byť hocikto, nejaká celebrita ale aj niekto, kto už nežije.“

„So sebou!“

…vyletelo zo mňa rýchlosťou svetla.  Bolo to také rýchle a nečakané, až ma to samu prekvapilo. Mala som pocit, akoby som to nepovedala ja, ale niekto za mňa. Až po pár sekundách, som sa spamätala a moja „myseľ“ sa začala chytať a hľadať v tej zbrklej odpovedi zmysel. Áno, sama so sebou. Veď sa vôbec nepoznám: Neviem kto som. Prečo som tu? Kam smerujem? Čo je zmyslom môjho života? Čo je pre mňa najdôležitejšie v živote? Čo chcem od života? Prečo sa niekedy správam tak, ako sa správam? Kde sa vo mne berú všetky tie strachy? Prečo nedokážem vykročiť z komfortnej zóny? Prečo? Prečo? Prečo?

V tej dobe som už poznala  Tajomstvo („The Secret“ alebo zákon príťažlivosti), a tak som si to aj naozaj zapriala: „Áno, túžim sa stretnúť sama so sebou. Ďakujem, a tak sa staň.“

A začali sa diať divné veci. Do cesty mi začali chodiť rôzne semináre, ľudia a knihy, ktoré mi pomáhali dostať sa čoraz bližšie k sebe. Spoznávať sa.

Aj  Motivačný diár na r. 2017 od I Can Academy  ku mne prišiel ako odpoveď na moje želanie spoznať samu seba. Ako vybavená objednávka.

Tento diár sa nečíta ako kniha, ktorá nám má poskytnúť nové informácie. Je doslova pozvánkou na našu vnútornú cestu – cestu objavovania seba samého a k prebudeniu nášho potenciálu.

Už sa nechceme viac nechať vláčiť životom. Máme dosť toho života bez zmyslu a bez cieľa. Tej naháňačky ani nevieme za čím. Diár nás dennodenne  privádza späť domov, k sebe samému. Učí nás vnímať seba, čo sa nám páči, čo je pre nás dôležité, čo chceme my dosiahnuť (nie naši rodičia, šéf), čo nám robí radosť, v čom sa chceme zlepšiť…

Vedie nás, aby sme dokázali zmeniť svoj život k lepšiemu,  aby sme ho prežili bez námahy a aby bol naplnený radosťou. Zároveň nás učí pokore, ako prežiť svoj život s vďačnosťou a láskou.

Nestačila by kniha?

Prečo diár?

Nič nie je náhoda. Zrejme, aby sme s ním boli v každodennom styku. Aby sme ani jeden jediný deň v roku nezabudli na najdôležitejšiu osobu v našom živote – na SEBA. Ak sa chceme stretnúť sami so sebou – musíme sa zastaviť. Sami seba nedobehneme. Doprajme si čas na seba. Zastavme sa a počúvajme sa celým svojim bytím. Vychutnajme si cvičenia z diára, citáty, užívajme si ticho medzi riadkami…

Potešilo ma, že tohtoročný „diár“ nás v tom nenechá samých. Ponúka obrovskú podporu vo forme bonusových materiálov… a ďalších podporných nástrojov.  Mám rada okolo seba ľudí, ktorí  kráčajú po tej istej ceste,  prípadne ktorí už kus cesty prešli sú ochotní pomôcť aj mne, aby som to dokázala.

Ak by som urobila čo len 10% z tých cvičení, ktorými je diár nabitý, môj život sa zmení k lepšiemu.  Je ako injekcia, ktorá mi dodá životnú energiu, zobudí môj driemajúci potenciál, aby sa mohol naplno prejaviť – „byť zmenou, ktorú chcem vidieť vo svete“.

(Ďakujeme za článok zákazníčke Jane, ktorej sa tak páčil Motivačný diár, že sa rozhodla napísať nám takýto krásny článok.)

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu