Zmena začína vo vás

Zmena je súčasťou života. Niekedy sa môže zdať, že je zlá. Pretože je to niečo mimo vašej zóny komfortu. Pravdou je, že zmena môže byť aj prospešná.

K akým ľuďom patríte? Čakáte na zmeny v živote, alebo proaktívne robíte zmeny v živote? Koľkí z vás začínajú so zmenami začiatkom nového roka?

Je fajn na konci roka bilancovať a hlavne poďakovať za všetko dobré, čo vám rok priniesol, pochváliť sa za to, čo ste dokázali. Ale poďakovať aj za chyby a neúspechy, pretože vás niekam posunuli. Po zhodnotení roka zvyčajne príde čas na plánovanie zmien. Plánujeme čo by sme v novom roku chceli zlepšiť, kam by sme sa chceli posunúť.

Viete čo je dôležité, ak chcete urobiť zmenu?

– vedieť, čo chcete

– byť presvedčený o zmene

– ochota urobiť zmenu

– urobiť prvý krok

O svojej zmene by ste mali byť presvedčený. Aby ste nemali pochybnosti a strach zo zmeny. Možno si hovoríte, že nie ste na ňu pripravení. Je to v poriadku. Buďte však k sebe úprimní, pretože nakoniec sa vám tá správna cesta ukáže aj sama.

Život prináša aj nečakané zmeny, ktoré sa vám nemusia páčiť. Vtedy sa silou-mocou snažíte okolnosti zmeniť, alebo z nich utiecť. Niekedy sa zase zmeny zdajú byť bez riešenia. Viete čo vám vtedy pomôže? Zmeniť uhol pohľadu. Uvedomiť si, že nič sa nedeje náhodou. Nemusíte sa cítiť práve najpríjemnejšie, keď urobíte rozhodnutie, zmenu. Nakoniec však prídete na to, že vaše obavy zo zmeny boli zbytočné. Tieto skúsenosti vás robia silnejšími a posúvajú vás vpred. Vďaka tomu si uvedomíte, že tým najdôležitejším krokom ku zmene je to, čo je nastavené v hlave.

Nebojte sa zmien. Hovorí sa, že ten, kto sa bojí zmien, len prežíva. Ten, kto zmeny prijíma do svojho života, žije naplno. Pozrite sa na zmenu ako na lepšiu budúcnosť.

Keď zmenám otvoríte dvere a necháte sa viesť životom, začnete sa na zmeny tešiť.

„Ľudia môžu zmeniť svoj život zmenou svojich myšlienkových postojov.“ – William Blake

„Život patrí živým, ten kto žije, musí počítať so zmenami.“ – J. W. von Goethe

„Jedna malá zmena každý deň, môže v konečnom dôsledku priniesť obrovskú životnú zmenu.“ – Neznámy autor

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokVaše zrkadlo
Ďalší článok6 inšpirácii ako začať deň…