6 inšpirácii ako začať deň…

1.Vstaňte s prvým zazvonením budíka

Tajomstvom šťastnejšieho a radostnejšieho dňa je v rannom stávaní. Je dôležité, ako sa zobudíte. Či ste plný energie, alebo „vrčiaci“ vypnete budík a s nechuťou vstávate.

Úspechom je nájsť správnu motiváciu, ktorá funguje. Skôr, ako pôjdete spať a nastavíte si budík, povedzte si prečo chcete skôr vstať. Ako chcete tento čas využiť? Vaše rána by mali byť o VÁS.

Ja som sa naučila vstávať bez budíka. Zvykla som si, funguje mi to celkom úspešne a každý deň sa budím približne v rovnaký čas. Mám home office, tak je to možno jednoduchšie 🙂

………………………………………………………………………………………………..

2. Napíšte si 5 vecí, za ktoré ste vďační

Čokoľvek vás napadne, za čo ste vo svojom živote vďační, napíšte si na papier, do zošita. Nestačí si len povedať, ale skutočne napísať. Ak máte denník vďačnosti, napíšte si tam, za čo ste vďační.

Nezabúdajte, že vždy máte byť za čo vďační…. Vidíte, cítite, počujete, dýchate…

………………………………………………………………………………………………..

3. Utíšte svoju myseľ a niekoľko minút len buďte

Môžete zostať ležať v posteli, alebo si sadnite, ľahnite na svoje obľúbené miesto. Môžete do toho zapojiť aj meditáciu, alebo len tak zavrieť oči, sústrediť sa na dych, vizualizovať si svoje sny, čokoľvek, čo vám je príjemné.

LEN BUĎTE…

………………………………………………………………………………………………..

4. Spravte niečo pre svoje telo

Je skvele začať deň malou rozcvičkou, jogou, intenzívnym cvičením, niekto rád začína deň behom, alebo len tak ísť von a nadýchať sa čerstvého vzduchu. Aj keď dáte svojmu telu len pohár čistej vody, poďakuje vám za to 🙂

Je na vás, čo si vyberiete.

………………………………………………………………………………………………..

5. Prečítajte si niečo, čo vás inšpiruje

Prečítajte si pár riadkov zo svojej obľúbenej knihy, alebo z knihy, ktorú momentálne čítate. Niečo, čo vás inšpiruje a dobre naladí hneď zrána. Pre inšpiráciu nájdete zaujímavé čítanie aj tipy na knihy TU. Ak čítanie nie je vašou obľúbenou činnosťou, pozrite si inšpiratívne video, ale počúvajte podcasty.

………………………………………………………………………………………………..

6. Naplánujte si svoj deň

Naplánujte si svoje úlohy. Čo potrebujete v daný deň urobiť, dokončiť, prípadne začať. Keď si ich zapíšete, môžete si tak lepšie zorganizovať svoje aktivity. Určenie ich priorít je pre efektívne využitie dňa dosť dôležité. Ja na to využívam náš I Can Plánovač.

………………………………………………………………………………………………..

Nemusíte sa držať práve týchto 6 rád, sú pre inšpiráciu. Je v poriadku, ak si občas urobíte deň podľa vašich predstáv. Či už si dlhšie pospíte, alebo zostanete dlho len tak ležať v posteli, naraňajkujete sa, potom prečítate knihu…. Je veľa možností. Urobte to tak, ako to budete cítiť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokZmena začína vo vás
Ďalší článokMenej vecí, viac šťastia…