Zvýšte svoju šancu na úspech

Vaša pravdepodobnosť úspechu je buď 0% alebo 100%. Nič medzi tým. A závisí to od toho, čo si v danom momente myslíte.

Túto životnú lekciu som dostal v roku 2007, keď som bol v Austrálii vo finančných problémoch a veľmi som sa chcel z nich dostať. V jednom momente som sa rozhodol, že spravím všetko, čo bude potrebné, aby som svoje okolnosti zmenil.

Čo sa naozaj stalo, som pochopil až o viac ako päť rokov neskôr, keď som organizoval semináre s Markom Dzirasom. Raz totiž povedal: „Vaša pravdepodobnosť úspechu je vždy buď 0% alebo 100%.“ Keď spravíte rozhodnutie, že urobíte pre to všetko a nastavíte tak svoje myslenie, je to 100%.

To čo som teda urobil, bolo…

Záväzné rozhodnutie

Väčšina ľudí hovorí: „Toto by sa mi páčilo mať.“ Alebo: „Bolo by fajn, keby sa mi to podarilo“, „Skúsim to a uvidím ako to pôjde…“ Takýmto spôsobom sa dopracujete len k tomu, že to vlastne nepotrebujete a v skutočnosti to ani neurobíte, keď prídu prekážky a prvé nezdary.

Zmeňte to. Spravte z možnosti a preferencie nevyhnutnosť. Takto to bude a hotovo! Niet inej možnosti. Spravte záväzné rozhodnutie.

Urobte si plán a začnite hneď konať

Možno nemáte presnú predstavu o tom, ako to urobiť, ako to dosiahnuť, čo to bude obnášať. Je to v poriadku. Ani ja som to nevedel predtým, ako som zorganizoval prvý seminár. Ale urobil som záväzné rozhodnutie, že ho zorganizujem a že bude ziskový. A tak sa aj stalo.

Pamätajte, nebudete vidieť celý plán a celú cestu, ale vždy viete odhadnúť najbližší aj keď len malý krok.

Zvýšte zodpovednosť

Jedna štúdia ukázala, že ak si ľudia povedia, mám nápad alebo cieľ, pravdepodobnosť, že to tí ľudia dosiahli a urobili bola úspešnosť 10%. Ak urobili vedomé rozhodnutie „áno urobím to“  úspešnosť je 25%, naozaj to vykonali. Ak tomu dali termín, kedy to skutočne zrealizujú, šanca úspechu stúpa na 40%. V prípade, že máte spísaný plán a začnete to realizovať, úspešnosť sa dostáva na 50%. Ak niekomu sľúbite, že to spravíte, úspešnosť je 65%. Ak máte niekoho komu sa zodpovedáte, úspešnosť je už na 95%.

Preto sme vytvorili I Can Klub, kde si dávame pravidelné ciele a zodpovedáme sa svojim podporným partnerom a hovoríme im o svojich cieľoch. Sme spolu ako skupina, podporujeme sa a zvyšujeme tým svoju zodpovednosť za rozhodnutie. Pretože je dokázané, že zvýšime svoju šancu na úspech.

Mám pre vás úlohu:

Nájdite si podporného partnera, ktorému sa budete zodpovedať a dohodnite si čas, presný termín, kedy splníte svoj cieľ.

Niekedy je oveľa ľahšie cúvnuť do pohodlia, ako vykročiť za tým, čo naozaj chceme. Preto je dôležité, mať niekoho, kto nám pomôže zvýšiť pocit zodpovednosti a začať konať podľa plánu a dodržať svoje rozhodnutie.

Nájdite si zodpovedného partnera, sľúbte mu, čo spravíte a vzájomne sa podporujte, aby ste svoje sľuby dodržali.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu