10 krokov: Ako myslieť pozitívne

Ako mám myslieť pozitívne?
Ako mám naladiť svoje myslenie na to, čo chcem?
Ako si mám udržať pozitívny náhľad na svet aj keď…?

Je ľahké byť pozitívny, keď sa všetko darí. Vtedy tomu každý rozumie a dodržiava automaticky. Nikdy som však nenašiel ucelený postup, ako si vytvoriť pozitívny mentálny postoj – až včera.

Tento postup napísal Napoleon Hill, ktorý 20 rokov študoval najúspešnejších ľudí svojej doby, aby zistil, aké princípy používajú, ktoré im zabezpečujú úspech. Nejde tu teda o niečo, čo som si vymyslel počas dlhej chvíle alebo zozbieral z viacerých kníh. Je to postup, ktorý vznikol ako súčasť filozofie úspechu, čo sa rodila 20 rokov.

Pozitívny mentálny postoj v 10 krokoch

1. Prijmite jasný hlavný zámer (nejaký obrovský cieľ) a začnite ho dosahovať.

Vedzte, čo chcete a čo musíte poskytnúť výmenou za to, čo chcete. Rozhodnite sa, čo chcete a potom začnite vytvárať niečo v rovnakej hodnote, čo poskytnete výmenou za to, že môžete žiť váš hlavný zámer. Začnite tam, kde ste.

2. Viďte sa, ako už máte to, po čom túžite

Keď prehlásite, čo chcete, použite predstavivosť a viďte sa, ako už máte to, po čom túžite. Konajte tak, akoby ste už fyzicky vlastnili to, po čom túžite. Keď vyjadríte svoju túžbu, musíte mať vieru v priaznivý výsledok. Keď máte hlavný zámer a ciele jasne v mysli, je už len otázkou času a vytrvalej snahy, kým k vám prídu fyzické plány pre ich dosiahnutie.

3. Spojte si motívy s vaším zámerom

Spojte si s vaším jasným hlavným poslaním toľko motívov, ako je len možné. Oživujte svoje motívy tak, že si ich budete často denne pripomínať a znovu vkladať do mysle.

4. Napíšte si zoznam výhod

Napíšte si zoznam všetkých výhod, ktoré vám plynú z toho, že budete žit svoj jasný hlavný zámer a často si ich pripomínajte. Táto autosugescia vám dá mentalitu úspechu. Toto zabezpečí, že sa budete cítiť šťastní, aj keď je vaším cieľom dostať sa z negatívnej situácie.

5. Vytvorte si podporný tím

Stretávajte sa s ľuďmi, ktorí podporujú váš jasný hlavný zámer.

6. Každý deň urobte niečo pre dosiahnutie vášho jasného hlavného zámeru

Nedovoľte, aby prešiel deň, kedy nespravíte niečo pre váš zámer.

7. Nájdite si pozitívny vzor

Vyberte si nejakého úspešného sebaistého človeka, ktorý vám bude udávať tempo. Rozhodnite sa, že ho nielen dobehnete, ale ešte aj predbehnete. Vyberte si niekoho, kto ide tak rýchlo alebo rýchlejšie, ako by ste chceli ísť vy. Keď ho predbehnete, nájdite si niekoho iného.

8. Vytvorte si podporné prostredie

Obklopte sa knihami, obrázkami a mottami a inou evidenciou úspechu a sebaistoty. Vybudujte si atmosféru úspechu a dosiahnutých cieľov

9. Prijmite pravidlo, že nikdy neutečiete od nepríjemných okolností

Vybojujte víťazstvo nad týmito okolnosťami skôr, ako sa z nich stanú komplexy menejcennosti. Naučte sa hľadať v sebe dôvody pre vaše nepríjemné okolnosti. A nezabudnite – niekedy sú tieto okolnosti len testy, ktoré vás majú dostať k niečomu lepšiemu. Skoncujte s prokrastináciou.

10. Pochopte, ze všetko, čo sa oplatí mať, má svoju cenovku

Všetko, čo sa oplatí mať, pre to sa oplatí aj pracovať. Cena za sebaistotu je neustála ostražitosť smerovaná k vytrvalému konaniu, ktorým dosiahnete svoje ciele a budete žiť svoj jasný hlavný zámer.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu