Je to, čím sa zaoberáte, naozaj dôležité?

Ak máte pocit, že je niekedy veľmi ťažké kontrolovať vaše myslenie a zamerať svoju myseľ na niečo pozitívne, tak sa úprimne pozrite na to, akými faktmi sa zaoberáte.

Väčšina faktov, s ktorými sa denne stretávame a s ktorými pracujeme, sú relatívne nepodstatné. Prečo? Pozrime sa na to, čo je dôležitý fakt a potom budete vedieť, prečo.

Dôležitý fakt je akýkoľvek fakt, ktorý vám môže pomôcť dosiahnuť hlavný zámer alebo cieľ alebo menší cieľ, ktorý vedie k zrealizovaniu hlavného cieľa.

Väčšina ľudí však strávi viac času premýšľaním nad nepodstatnými faktmi, ktoré nemajú nič do činenia s ich vlastným rozvojom, ako nad faktmi, ktoré by im mohli pomôcť.

Teraz si túto lekciu od Napoleona Hilla premietnime do praxe. Ak zvyknete pozerať televízne noviny, koľko faktov, čo tam počujete, je naozaj dôležitých pre váš život? Koľko z nich vás obohatí natoľko, že vám môžu pomôcť dosiahnuť to, čo chcete?

Niektorí ľudia povedia: „Musím byť informovaný.“ A ja sa pýtam: „Prečo?“ Prečo by som mal vedieť tragédiách a problémoch ľudí na opačnej strane Zemegule, keď aj tak pre nich nič teraz nespravím? Prečo by som mal vedieť o tom, koho prepadli, kto sa nezákonne obohatil a kto s kým chodí, keď to nepomôže ani mne a ani tým ľuďom? Jediný rozumný dôvod, ktorý mi napadá je, aby som sa mal na pive s kamarátmi o čom rozprávať. A to je dosť slabý dôvod.

Mnohé senzácie sú častokrát tie najmenej dôležité fakty.

Ak chcete získať kontrolu nad svojou mysľou, začnite tým, že prevezmete kontrolu nad tým, aké fakty si púšťate do hlavy, koho počúvate, čo čítate a o čom sa s ľuďmi rozprávate.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

3 KOMENTÁRE

  1. stále sa učím kontrole nad svojou mysľou, pretože to je veľmi dôležité. Vo svojom okolí poznám veľa ľudí, ktorí by chceli myslieť pozitívne, no nedokážu to. Je to práve preto, že nepracujú so svojimi myšlienkami. Povedia :…“ja to asi nedokáže“ – tak to nedokážu, pretože si tak nastavia myseľ. A ak si do mysle pustia ohováranie, kritizovanie, tragédie, katastrófy…., to je úplne na to, aby potlačili vo svojej mysli všetko pozitívne

  2. Michal, tú poslednú myšlienku v článku : „Ak chcete získať kontrolu nad svojou mysľou, začnite tým, že prevezmete kontrolu nad tým, aké fakty si púšťate do hlavy, koho počúvate, čo čítate a o čom sa s ľuďmi rozprávate“ môžeš rovno zaradiť do kalendára na budúci rok a najväčším písmom, tak je dôležitá. Keď si toto uvedomíme zakaždým, keď zapneme telku, zoberieme do ruky noviny či pri rozhovoroch, tak verím, že posun k lepšiemu je istý 🙂

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu