Prečo je dôležité na seba myslieť?

Dnešná hektická doba nás stále kamsi ženie. Snažíme sa splniť všetky úlohy, snažíme sa o čo najlepšie výkony či už v práci, alebo v domácnosti. Ponáhľame sa do práce, späť z práce domov a takto je to stále dookola.

Ako sa z tohto dostať von?

Jednoducho spomaľte. Myslite na seba.

Nie sme nenahraditeľní. A občas stačí, ak požiadame o pomoc v práci, alebo doma. Ja som s tým začala toto leto. Dovtedy som sa snažila všetko stíhať sama. Práca (home office), popri tom upratať byt, navariť, oprať, postarať sa o rodinu. Ale tentokrát som nechala drobné bežné práce pre svojho syna, ktorý mal prázdniny. Sú to maličkosti, pre neho jednoduché, zvládnuteľné a mne to veľmi pomohlo. Stačí ak umyje riad v kuchyni, poleje kvety, sprace neporiadok v izbách. On to urobil počas toho ako som ja pracovala a potom nám zostal čas byť spolu a využiť túto chvíľku na rozhovor, prechádzku, alebo spoločenské hry.

Vznikne tak čas nielen pre vašu rodinu, ale aj pre vás.

Doprajte si čas oddychu aj pre seba. V kľude si vypiť čaj/kávu, prečítať si knihu, zapísať si do diára. Stačí hodinku vypnúť od povinností a vám bude lepšie. Jednoducho si nájdite čas aj na svoje koníčky, ktoré vás nabijú pozitívnou energiou.

To, že myslíte na seba, vôbec nie je sebecké. Keď budete vy šťastní, pokojní, aj vaše okolie to pocíti. Okrem toho, že si doprajete chvíľu pre seba, doprajte si občas aj malý darček. Kúpte si niečo, čo vás poteší a dlho ste si už chceli kúpiť. Choďte na nejaký zaujímavý seminár, vezmite kamošku. Alebo len tak na výlet do prírody. A kľudne aj sami. Pozrite si inšpirujúce video, vzdelávajte sa počas svojej chvíle, ktorú máte len a len pre seba.

Spomaľte a nebojte sa poprosiť o pomoc. Nie ste na všetko sami a zaslúžite si byť šťastní, mať zdravé telo. Vážte si vaše telo, počúvajte jeho prosby po odpočinku. Postarajte sa sami o seba a nebojte sa obdarovať. Pochváľte sa, oceňte seba aj ostatných.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu